Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, și comisarul european pentru Transport, Adina Vălean, au fost decorați de președintele Volodimir Zelenski, după ce s-au implicat în susținerea Ucrainei în fața invaziei ruse.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a decorat câteva zeci de oficiali și ziariști occidentali implicați în susținerea țării sale.

Pe lista celor decorați se numără șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și mai mulți comisari europeni, președintele Consiliui European, Charles Michel, precum și miniștri ai Apărării din mai multe state europene, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Guvernului ucrainean.

Vasile Dîncu a fost decorat cu „Ordinul Prințului Iaroslav cel Înțelept gradul III”, în timp ce Adina Vălean a primit „Ordinul de Merit, gradul III”. 

România a fost lăudată în repetate rânduri de oficialii ucraineni pentru sprijinul oferit. Oficialii români au prezentat pe larg eforturile făcute pentru a-i primi pe refugiații ucraineni și deschiderea Portului Constanța pentru exporturile de mărfuri ucrainene.

Pe lista persoanelor decorate nu apare nici un oficial maghiar.

Totodată, mai sunt prezenți și jurnaliști, precum Wolf Blitzer de la CNN.

Sursa: antena3.ro

Citește și: Vladimir Mătușan a marcat un succes: a determinat Primăria Cluj-Napoca să-și recupereze prejudiciile

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here