Ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea(PSD), şi-a angajat cinci oameni la Bucureşti. Printre aceştia se numără politruci care au trecut prin mai toate partidele politice, precum Mircea Giurgiu, consilierul local pesedist care a ieșit pe ușa din dos din Ministerul Administrației și Internelor, Oniga Gabriel, foști ziariști care încercau să pozeze în independență totală, precum Codruța Simina, dar și alți oameni.
Mircia Giurgiu a fost sindicalist înainte să intre în politică. El a fost ales deputat în anul 2004 pe listele PRM, după care a fost ales în 2008 pe listele PDL. Giurgiu a fost dat afară din PDL în 2011, devenind independent până când s-a înscris în PSD înaintea alegerilor europarlamentare din 2012. El a sperat să prindă un loc eligibil, dar nu a prins nici măcar un loc neeligibil.
Comunista fără vot
Ministrul delegat pentru dialog social, Aurelia Cristea, a fost desemnată de Biroul Permanent al PSD Cluj președinte interimar al PSD Cluj-Napoca. După ce a fost aleasă preşedinte interimar alături de alţi colegi ai ei, Valentin Cuibus şi Alexandru Cordoş, de această dată decizia a fost făcută total pe sub mână.
„Le mulțumesc colegilor pentru încrederea acordată. Echipa PSD Cluj Napoca va continua drumul bun confirmat la alegerile europarlamentare. Împreună am reușit să obținem după mulți ani un mandat de deputat în municipiul Cluj Napoca și sunt sigură că în viitorul apropiat, în urma activităților noastre, va crește încrederea clujenilor în acest nou proiect politic, ‘Cu mintea și inima pentru clujeni’. Îi invit pe cei care își propun să susțină un nou tip de comportament politic, exclusiv în slujba comunității, să vină alături de noi”, a declarat, într-un comunicat remis presei, Aurelia Cristea. Organizația Cluj-Napoca a PSD avea o conducere colectivă, după demisia fostului președinte, Mircea Jorj. Pe 16 ianuarie 2014, președintele organizației Cluj-Napoca a PSD, Mircea Jorj, a demisionat din funcție, invocând motive personale.
Pe 26 ianuarie, conducerea PSD Cluj a decis ca organizația PSD Cluj-Napoca să fie coordonată o perioadă de trei vicepreședinți ai organizației județene, după demisia lui Mircea Jorj. Cei trei au fost vicepreședinții PSD Cluj Alexandru Cordoș, Aurelia Cristea și Valentin Cuibus.
Informaţia, publicată în Gazeta de Cluj din 16 ianuarie
Gazeta de Cluj v-a informat încă din 16 ianuarie cine va fi următorul şef al PSD Cluj-Napoca, iar informaţia s-a adeverit cu şase luni mai târziu. Aurelia Cristea este genul de om avid de funcţii fără prea mare importanţă, şi femeia care se dorește primarul municipiului Cluj-Napoca în 2016. Cu toate acestea, Aurelia Cristea are o problema în cariera sa, respectiv şi-a falsificat CV-ul cu un titlul de “profesor” al Universitatea Babeş-Bolyai(UBB). Cu toate acestea, nimeni de la UBB nu a avut nicio reacţie publică cu toate ca informaţia a fost preluată de presă naţională. Aurelia Cristea a ajuns în primă instanţă şefă interimară la PSD Cluj-Napoca alături de Valentin Cuibus, şeful ISJ, dar şi de senatorul social-democrat Alexandru Cordoş. Şi cum ambiţia Aureliei o depăşeşte pe a colegilor ei, s-a hotărât să rămână un singur preşedinte interimar. Nu de alta, dar poate în viitor se vor organiza alegeri aşa zis democrate şi să se dea un semnal destul de clar cine va fi candidatul pentru şefia organizaţiei municipale. Mai ales că cei trei preşedinţi interimari au spus ca vor organiza alegeri după cele pentru Parlamentul European, iar de atunci a trecut o lună jumătate.
Când CV-ul începe mai târziu
CV-ul ministrului delegat pentru dialog social, Aurelia Cristea, începe din 1995 pe Camera Deputaţilor, de când avea 27 de ani. Probabil faptul că a vândut într-un aprozar este o ruşine pentru actualul ministru, deşi faptul că a început de jos ar trebui să fie mai mult decât o laudă. De altfel, pe CV-ul postat pe site-ul PSD Cluj, ea apare şi cu perioada 1993-1995, când ar fi fost administrator la SC Nufărul Huedin, iar între 1986-1993 ar fi fost vânzător, lucrător comercial şi apoi şef de unitate la SC Alianţa Huedin. Aurelia Cristea predă la Universitatea Babeş-Bolyai. Nu este chiar profesor asociat precum susţine în CV-ul său, dar ea este angajată de către Adrian Ivan în cadrul doctoratului pe care îl urmează la universitatea clujeană. Ivan a adus mai multe persoane contestabile în cadrul universităţii. Deputatul PSD Aurelia Cristea şi-a completat declaraţia de avere în bătaie de joc faţă de contribuabilii care o plătesc. Aceasta nu şi-a trecut mai multe lucruri pe declaraţia de avere care nu respectă legislaţia: nu a precizat care este venitul pe care l-a obţinut de la PAID.
Contractele amantului
Şefia social-democraţiei se succede în amantlâcuri. Astfel, dacă Pop Puşcaş Teodor a tras la un moment dat frâiele în cadrul organizaţiei social-democrate, acum conducător interimar al PSD Cluj-Napoca este Aurelia Cristea. Fostul şef al Miliţiei din Cluj-Napoca a acordat contracte propriei firme din bugetul pe care el însuşi l-a votat pe vremea când era consilier judeţean. Mai precis, dintre toate instituţiile unde şi-a înfipt coada Puşcaş este chiar o instituţie de cultura, Muzeul Etnografic al Transilvaniei. Aproximativ 5.000 de lei a primit în afara legii fostul consilier judeţean, având un contract de 86,80 de lei pe lună. Puşcaş a girat şi alte afaceri ilegale, dând mese ilegale pentru concubina sa în momentul când era candidată la deputăţie.
Lista angajaților în aparatul ministrului delegat pentru Dialog Social Aurelia Cristea
CARABULEA MARIUS IULIAN – consilier
CAZANGIU MARIAN GABRIEL – consilier
GIURGIU MIRCIA – consilier
MANOLE FLORIN PETRE – consilier
ONIGA GABRIEL – consilier
SIMINA CODRUTA – consilier
Va rog dati si cauzele, nu doar efectele miscarii lui Mircia Giurgiu. A fost si e sustinut de unele sindicate, fiind un activist sindical, si deranjant pt. politruci.