Ambasadorul american Adrian Zuckerman a anunțat ce va urma în România în perioada următoare: vânzarea a tot ceea ce nu s-a privatizat până acum, transmite Inpolitics.

Declarația a avut loc în cadrul Ceremoniei de acordare a Premiilor Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii, potrivit flux24.ro.

”Acum treizeci de ani, după căderea regimului comunist, unul dintre primele lucruri care s-a realizat a fost privatizarea multora dintre companiile și întreprinderile de stat. Acesta a fost un prim pas bun, însă demersul nu a fost finalizat. Astăzi, România are cel mai mare număr de companii deținute integral de stat din Europa – peste 1200. Are și cel mai mare număr de companii deținute parțial de stat.

România trebuie să continue cesionarea și calea către privatizarea completă.

Guvernul nu dispune de competențele necesare pentru a crea și conduce eficient și profitabil companiile. Astfel de companii deținute de stat reprezintă o sursă de patronaj politic, de persoane cu conexiuni politice, nepotism și alte mediocrități. Companiile deținute de stat încetinesc economia, adăpostesc corupția, împiedică o concurență corectă și amână creșterea economică. Este practic imposibil ca firmele private să concureze eficient cu companiile deținute de stat. Pe întreg mapamondul s-a dovedit că piețele libere, economiile private au generat mai multă bunăstare și prosperitate pentru națiunile și popoarele lor, decât orice alt sistem”, a conchis Zuckerman.

5 COMENTARII

  1. Deci acest evreu-israelit ne dicteaza noua romanilor in tara noastra ? El e seful nostru al romanilor ? Defapt vrea ca gasca lui de israeliti-sarlatani sa puna mana pe bunurile si proprietatile poporului romana asa cum au mai facut si in 1990 cand clanul israelit Ivanovici Iliescu – Roman Neulander – Saul Brukner – Mugur Isarescu au furat natiunea romana de bunurile sale. Ar trebui imediat declarat persona non-grata in Romania si trimis inapoi in tara lui Israel, capitala adevarata a SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here