Text scris de Bogdan Tiberiu IACOB – inpolitcs.ro.

„Companiile din subordine, mai puţin STB-ul şi Termoenergetica, sunt nişte trucuri juridice pentru a scăpa de parcursul de licitaţii şi cea mai mare parte dintre ele o să fie închise, este un angajament pe care l-am luat încă din campania electorală”a declarat pe 31 octombrie Nicuşor Dan.

Pe 11 septembrie, el anunțase chiar și în cît timp dispar respectivele companii:

„Cu toate formalităţile juridice – într-o jumătate de an. Într-o jumătate de an şi cu nuanţa că nu toate companiile”.

Azi, are loc un eveniment fără precedent și cît se poate de neavenit: premierul României, Ludovic Orban, și primarul general Nicușor Dan merg în vizită la ambasada SUA. În interiorul unui stat, cel care se deplasează la sediul autorității este ambasadorul străin și nu invers, cu excepția sărbătorilor naționale.

Nu e clar pentru nimeni de ce se duc doi dintre cei mai importanți oameni în stat la discuții cu un ambasador străin pe terenul lui.
În jurul orelor 16, apar relatările presei despre declarațiile lui Zuckerman de după întrevedere:

”Este nevoie să existe o rezoluţie pentru desfiinţarea companiilor deţinute de municipalitate. Au existat decizii ale instanţelor în trecut referitoare la desfiinţarea acestor companii, dar ele continuă să funcţioneze” afirmă el despre companiile primăriei.

Cîteva ore mai tîrziu, la 19,51, cade adevărata bombă într-un comunicat oficial al ambasadei pe pagina sa Facebook.

”Astăzi, Ambasadorul Adrian Zuckerman i-a întâmpinat la Ambasadă pe noul Primar al Bucureștiului, Nicușor Dan și pe Prim-ministrul Ludovic Orban. Ambasadorul l-a felicitat pe Primarul Dan pentru câștigarea alegerilor și pentru politica sa de deschidere și transparență. Ambasadorul i-a promis Primarului sprijin în vederea găsirii unor soluții practice și inteligente pentru problemele legate de infrastructură și transport. Cei trei au mai discutat și modurile în care ar putea coopera Ambasada, Primăria București și Guvernul României, pentru a oferi adăposturi și servicii profesioniste victimelor traficului de persoane.

Au mai vorbit și despre importanța privatizării companiilor municipale, care, în ciuda hotărârilor pronunțate în instanță, continuă să funcționeze.

Astfel de companii împiedică concurența de pe piața liberă, prin faptul că pun piedici companiilor din sectorul privat care ar putea concura pentru a efectua lucrări în beneficiul orașului și, de cele mai multe ori, reprezintă un paradis al patronajului politic”.

Deci legendarele și păguboasele companii ale primăriei generale, declarate ilegale de instanță, pline de datorii, suprapopulate cu angajați și falimentare nu mai trebuie închise, așa cum a promis permanent și justificat Nicușor Dan de amar de vreme.

Companiile bucureștene, cele 22, trebuie privatizate.
Nici vorbă de așa ceva în declarațiile de după întîlnire ale ambasadorului american, în lumina reflectoarelor, să zicem așa. Doar o frază strecurată discret într-un comunicat pe înserat.

Respectivele companii acoperă, reamintim, domenii precum administrarea parcurilor, a cimitirelor, segmentul medical, imobiliare și consolidări, străzi, poduri și pasaje, iluminat public, parcări, optimizarea circulației rutiere și pietonale șamd.

Care ar fi punctul lor de atracție pentru eventualii investitori interesați?
Resursa umană, cea materială?


Anunțul ambasadei SUA ridică semne imense de întrebare și deschide drum pentru la fel de imense speculații: se pregătește terenul pentru transformarea administrării Capitalei, cu un buget de miliarde de euro pe mandat, într-un nou Fond Proprietatea, în care, în locul marilor companii naționale, să fie introduse controversatele companii înființate aberant de către Gabriela Firea? Vor moșteni firmele private care cumpără companiile primăriei contractele exclusive cu aceasta? Întrebări la care cineva, în frunte cu noul primar general și cu premierul României trebuie să ofere răspunsuri urgente.

Sursa: Bogdan Tiberiu IACOB – inpolitcs.ro.

6 COMENTARII

  1. Uite cine conduce Romania… evreii ce s-au cocotat la conducerea SUA… ei ne dicteaza noua ce sa facem noi in tara noastra… adica sa le facem noi cadou lor bunurile ai proprietatile statului nostru.

  2. Evreii sunt cunoscuti ca sarlatani ce inseala fraieresc prosteac oamenii.. asta incearca si evreul Zuckerman sa faca cu statul si poporul roman.. sa ne insele prosteasca fraiereasca de banii bunurile si proprietatile poporului roman.

  3. Se pregateste JEFUIREA poporului roman de catre clanul israelit Zuckermann and company la fel cum a facut si in 1990 clanul israelit Iliescu-Ivanovici Roman-Neulander Mugur Isarescu Saul-Brukner si altii… de cate ori se lasa poporul roman furat de clanurile israelite ??? La nesfarsit ?

    Acest israelit sarlatan arogant peste masura ar trebui imediat declarat persona non-grata in Romania si trimis imediat inapoi in tara sa primitiva Israel, capitala adevarata a SUA.

  4. De ce aplicati CENZURA-COMUNISTA interzicand comenturile si opiniile cititorilor ? Sunteti finantati din exterior sa faceti propaganda anti-romaneasc asa ca multe alte posturi tv / radio din Romania ?

  5. Care Zuckermann,bre? Nu confundati zeama de varza acra(moarea) alias „Sauerkrat’ cu zeama (sirop diluat si acela) de la sfecla de zahar ! Ati sfeclit-o rau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here