Un zugrav din Dej a fost condamnat de judecătorii clujeni pentru că și-a șantajat fosta iubită. Femeia era amenințată că dacă nu îi va plăti câteva zeci de mii de euro va distribui pe rețelele de socializare poze cu ea goală.

Faptele s-au petrecut în 2017, iar ancheta şi procesul au cumulat aproape doi ani. Femeia a avut o relaţie de iubire cu T. F. N, zidar de profesie, pe care a hotărât să o încheie în cursul lunii iulie 2017. Din toamna aceluiaşi an, bărbatul a apelat-o în mod repetat, pretinzându-i suma de 17.000 de euro, pe care aprecia că este îndreptăţit să o primească întrucât a executat lucrări de renovare a apartamentului în care domiciliază fosta parteneră şi nu a fost plătit, potrivit adevarul.ro.  

Și-a plătit relația cu renovarea apartamentului

Femeia a refuzat, considerând că apartamentul a fost renovat de inculpat în timpul relaţiei pe care au avut-o si acesta a fost de acord să lucreze pentru că cei doi urmau să locuiască împreună.  Mai mult, a declarat că pe parcursul relaţiei a fost cea care a contribuit financiar la achiziţionarea de către inculpat a mai multor bunuri de valoare care au rămas în posesia sa, respectiv un autoturism, patru telefoane mobile şi bijuterii din aur.   Pentru că fosta parteneră a refuzat să-i remită suma de bani cerută, bărbatul „a amenintat-o în repetate rânduri cu moartea precum şi cu faptul că va posta pe reţeaua de socializare Facebook poze cu ea în ipostaze indecente”, după cum se arată în considerentele deciziei Judecătoriei Dej, pronunţată în primăvara acestui an.

iubire cu scandal

„Mi i-a dat (…) pentru ce i-am lucrat”   Mai mult, bărbatul a mers la femeie acasă, i-a spart geamul de la bucătărie şi i-a dat un termen limită pentru plata sumei, amenintand-o că, în caz contrar, va publica pe Facebook 30 de poze cu ea dezbrăcată. Femeia i-a spus ca nu deţine suma de bani cerută, dar că poate să-i dea 3.000 de euro. Bărbatul nu a fost de acord, ameninţând că va face postarea la ora anunţata dacă nu va primi măcar un avans de 5.000 euro.   Femeia a mers direct la Poliţie, iar oamenii legii i-au organizat un flagrant.

Flagrantul

„La data de 27.12.2017 persoana vătămată s-a întâlnit cu inculpatul pentru a-i înmâna o parte din suma cerută. Pentru surprinderea momentului operativ organele de poliţe au organizat o acţiune de flagrat, în urma căreia, asupra inculpatului s-au găsit mai multe bancnote pe care au fost aplicate capcane chimice prin marcarea cu substanţă fluorescenta cu textul „şantaj 27.12.2017″. Fiind intrebat despre provenienţa sumei de bani, numitul T. F.N. a declarat verbal: «mi i-a dat (…) pentru ce i-am lucrat»”, se arată în considerentele deciziei amintite (www.rolli.ro)   Bărbatul a fost  trimis în judecată şi condamnat la  un an şi şase luni de inchisoare, cu suspendare, pentru distrugere, ameninţare şi şantaj. Partea cea mai interesantă a motivării instanţei este cea referitoare la această ultimă infracţiune, şantajul. 

Citeste si Un iranian judecat pentru că și-a șantaj soția, cere la Cluj strămutarea procesului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here