Adrian Ghenie, absolvent al Univiestitătii de Artă și Design din Cluj-Napoca, a avut o vânzare record. Lucrarea „Floarea soarelui în 1937”, care a fost estimată inițial la o sumă cuprinsă între 400.000 și 600.000 de lire sterline, a fost vândută pe o sumă de trei ori mai mare.

Potrivit anunțului oficial al Casei de licitații Sotheby’s, pictura a fost vândută pe 3 milioane de lire sterline. Aceasta a fost realizată în anul 2014, iar inițial experții nu credeau că o să depășească suma de 600.000 de lire sterline. Aceasta a făcut parte din licitația „Contemporary Art Evening”.

În 2014, artistul a prezentat o serie de lucrări intitulată „Berlin Noir” la Galeria Judin din Berlin, Germania. „Campania de defăimare a artei în timpul celui de-al Treilea Reich” a fost sursă de inspirație a artistului. Pe vremea aceea, unele opere au fost considerate „degenerate”, printre ele făcând parte și unele opere de a lui Van Gogh.

Artistul mai are la Londra o lucrare intitulată „Elena Ceaușescu” estimată la o sumă „un pic mai mică”, adică între 60.000-80.000 de lire sterline. Aceasta aparține tot de Casa de lictiatii Sotheby’s.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.