Denisa Băldean, preşedintele Curţii de Apel Cluj, a fost acuzată dur de reprezentanții presei clujene că limitează accesul ziariștilor la actul de justiție.

Băldean a emis un ordin prin care mass-media nu mai are acces în Palatului de Justiţie după ora 15.30 sau în weekend, chiar dacă atunci sunt judecate dosare grele de corupție. În weekend pot avea loc arestări ale DNA, iar acuzații sunt duși la mandat. Denisa Băldean vrea ca presa să se informeze cum poate, dar să nu asiste la actul de justiție.

Miercuri, în timpul conferinţei de presă după şedinţa de bilanţ a Curţii de Apel Cluj, la care au participat preşedintele CSM, Mircea Aron, şi fostul preşedinte, Adrian Bordea, Denisa Băldean a explicat că Jandarmeria a solicitat ca presa să nu mai fie lăsată în afara programului, pentru că oamenii legii nu ar putea asigura securitatea.

Un ziarist a prezentat în acel moment poziția Jandarmeriei din Cluj, care precizează că problema securității nu s-a pus niciodată.

Denisa Băldean, preşedintele Curţii de Apel Cluj, a invitat Asociaţia Profesioniştilor din Presa Clujeană la o dezbatere oe acest caz.

c7e896acd99523499689ef83595f26e8

Sursă: Știri de Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.