Senatorul PSD Sorin Bota a avut, ieri, o întrevedere cu Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, pe problemele semnalate și în urmă cu două săptămâni în Parlament la „Ora Ministrului”. Domnul Ministru s-a angajat să realizeze un studiu cu privire la soluțiile prin care să se poată realiza un Program Național de Irigații în Transilvania, separat și diferit de cel care astăzi se află în programele ministerului și în formele de accesare a fondurilor europene.

Practic, în Transilvania nu pot fi accesate fonduri europene pentru irigații deoarece este imposibilă realizarea asociațiilor de udători și nu există infrastructură de irigații din perioada de dinainte de 1989, astfel încât aceasta să poată fi modernizată prin noile programe și dată în exploatare. Este necesară o nouă viziune pentru asemenea zone, care, sigur, poate fi aplicată și în alte părți de podiș din țară în care nu există infrastructură de irigații moștenită din anii precedenți.

Totodată, ministrul s-a angajat să studieze modificările legislative necesare cu privire la includerea pomilor fructiferi de talie înaltă (nuc, dud, cireș, vișin…etc.), în locul celor prevazuți astăzi în legislație, specifici zonelor de păduri, pentru realizarea programului de perdele forestiere în vederea îmbunătățirii microclimatului agricol.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.