Bătaie între mame la o şcoală din Cluj-Napoca. Au tranşat în acest fel o dispută dintre fetele lor!

1423

Scandal de proporţii, luni, în incinta Şcolii Gimnaziale „Traian Dârjan” din cartierul clujean Someşeni după ce două mame s-au încăierat între ele pentru a tranşa un scandal al fiicelor lor, eleve la această şcoală! Bătaia – care a avut loc sub privirile neputincioase ale conducerii şcolii – s-a sfârşit cu un deget rupt, pentru o parte angajată în conflict – iar pentru cealaltă cu nişte scatoalce încasate în zona cefei. Conform mărturisirii lor scandalul ar fi început în urmă cu câteva zile, după o ceartă între fete. Acum poliţia încearcă să soluţioneze cazul.

 

“Sunt mulţi în zonă, nimeni nu le face faţă”

Prima sosită, marţi dimineaţă, la I.M.L. Cluj a fost doamna Ioana, o femeie în vârstă de 35 de ani, mama Cristinei, o fată de 15 ani, elevă la Şcoala Gimnazială “Traian Dârjan” din cartierul Someşeni. Şcoala respectivă este cunoscută ca o unitate de învăţământ mai specială care absoarbe o mare parte din romii  aflaţi în zona estică a municipiului şi incidentele din interiorul sânul său abundă, în ciuda strădaniei disperate a profesorilor şi educatorilor şcolii. Femeia are degetul rupt şi freamătă de supărare , aşa că nu trebuie insistat prea mult pentru a ne povesti păţania ei. Este însoţită de Cristina, care ascultă cu atenţie relatarea mamei. “Ieri, m-a sunat fata că-i fugărită prin şcoală de către Rada, mama Izabelei, elevă şi ea la şcoala respectivă. Aşa că am fugit până acolo, într-un suflet, unde am întâlnit-o pe Rada. Aceasta a venit, furioasă, către mine şi fără să-i pese că în faţa noastră sunt directoarea şcolii şi portarul a început să mă lovească”, începe doamna Ioana. Intervine peste ea, îndrăzneaţă Cristina, o fată dezgheţată şi mai matură decât o arată vârsta de pe buletin. “M-am certat la şcoală în urmă cu câteva zile cu fiica Radei fiindcă mă tot ameninţa, aşa că am împins-o. Îmi spunea că-i corturăriţă şi mă va înjunghia cu un cuţit, că aşa procedează ei cu duşmanii lor. Atunci a venit mătuşa ei însă a respins-o portarul şcolii. Iar ieri a venit şi mama Izabelei, pusă pe scandal şi mă tot fugărea prin şcoală, aşa că a apărut curând şi mama, care lucrează aproape de şcoală”. Preia din nou firul poveştii mama Cristinei: “Ei sunt mulţi în zonă şi nimeni nu le face faţă, iar eu lucrez peste drum de casele lor. Iar această Rada, fără să-i pese de conducerea şcolii şi de portar, a sărit la mine şi mi-a răsucit degetul dintr-o parte într-alta. Atât de tare, încât după ce mi l-a lăsat acesta se mai susţinea doar de piele. Cu greu a fost scoasă femeia de pe mine, dacă ar fi continuat cine ştie ce mi-ar fi făcut”. Află curând că există, totuşi, o piedică, vremelnică, în procurarea certificatului medical mult râvnit de ea: cartea de identitate îi era expirată, astfel că medicii au sfătuit-o să-şi facă unul nou pentru a putea fi consultată. “Fug repede şi-mi fac unul nou, însă la această oră sunt foarte liniştită fiindcă poliţia de la Secţia 7 din Someşeni a preluat cazul – şi sunt sigură că mi se va da dreptate”, se îmbărbătează femeia, după care părăseşte – împreună cu Cristina – sediul I.M.L. Cluj.

la randul sau dna rada

“Mi-a zis să ne batem şi şi-a dat jos geaca”

După circa o oră la cabinetul de consultaţii al instituţiei medicale îşi face apariţia şi cealaltă protagonistă a încăierării, doamna Rada, la fel de nervoasă precum predecesoarea sa, gata-gata să erupă, asemeni unui Vulcan. Află, uimită, că şi oponenta sa vizitase I.M.L.-ul fapt care o determină să reacţioneze instantaneu: “Incredibil, ce tupeu la ea, când ea a fost cea care a sărit la mine. Să vă povestesc cum s-a petrecut toată întâmplarea: fata ei – care are deja bărbat – a bătut-o pe fetiţa mea în vârstă de 13 ani în 22 septembrie. Eu n-am luat în seamă treaba asta şi-am zis că s-or împăca până la urmă între ele. Însă în 25 septembrie, adică ieri – văzând că nu se mai poate – am apărut la şcoală şi am fugărit-o pe Cristina, dar nu ca s-o bat, ci numai ca s-o sperii puţin. Directoarea – prezentă acolo – m-a întrebat atunci ce fac iar eu i-am spus că fug după fată, ca s-o sperii. Atunci a apărut mama fetei, pe la spatele meu, şi-a dat jos geaca şi m-a provocat să ne batem. Şi-a dat jos geaca, apoi m-a prins de cap, moment în care eu, ca să mă apăr i-am răsucit degetul şi cred că l-am rupt. În schimb ea m-a lovit la locul operaţiei mele, de anul trecut, cea de lipom – sau bulă de grăsime – de la cap. De atunci se “îmburdă” totul cu mine şi-mi pierd cunoştinţa, periodic”. Arată apoi că întreg scandalul a pornit de la un băiat, prieten al Cristinei, pe care o vecină a Izabelei i l-a suflat, stârnind astfel această adevărată furtună, în ţigănie.

Însă, asemeni adversarei sale – dar din considerente total diferite – şi doamnei Rada îi este refuzată eliberarea unui certificat medico-legal: neobservând niciun hematom evident şi nicio altă urmă de agresiune, medicii au îndrumat-o pe femeie la un medic specialist pentru o explorare amănunţită. Abia apoi – i-au spus aceştia – dacă medicul respectiv îi va emite o hârtie care să certifice că asupra ei s-a produs o agresiune vor proceda şi ei în consecinţă şi-i vor recomanda un număr corespunzător de zile de îngrijiri…


Punctul de vedere al I.P.J.Cluj

“Poliţia a fost sesizată de către o femeie, de 35 de ani, cu privire la faptul că a fost agresată în incinta unei unităţi şcolare de către mama unei eleve, în urma unor neînţelegeri ce ar fi avut loc între fiicelor celor două femei. În cauză au fost oferite îndrumări legale pentru continuarea cercetărilor”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

1 COMENTARIU

  1. Soluția e simplă și benefică pentru familia D-nei agresate: să își transfere fiica la o altă școală. E păcat să își sacrifice copilul acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ