Acceleratorul de afaceri Spherik Cluj-Napoca pune la bătaie un milion de euro pentru startup-uri

87

Până pe data de 1 mai, startup-urile din Cluj Napoca pot depune proiecte în cadrul acceleratorului de afaceri Spherik Cluj-Napoca, care a lansat un program pentru dezvoltarea startup-uri tech cu impact la nivel global, în valoare de un million de euro.

Potrivit unui comunicat al Spherik, startup-urile selectate vor putea accesa gratuit toate beneficiile programului, de la mentorat la spaţii de lucru şi consultanţă în dezvoltarea business-ului.

“Spherik lansează noul program de accelerare pentru cei care vor să dezvolte startup-uri tech cu impact la nivel global. Ajuns la a patra ediţie, programul de accelerare al Spherik duce mai departe performanţele din anii trecuţi cu o echipă operaţională nouă, 1 milion de euro pentru startup-urile care au în plan dezvoltarea globală la finalul programului şi o structură de accelerare flexibilă. Startup-urile selectate vor putea accesa gratuit toate beneficiile programului, de la mentorat la spaţii de lucru şi consultanţă în dezvoltarea business-ului. Startup-urile interesante pot aplica la program până în 1 mai”, se arată în comunicat.

Managerul de investiţii al Spherik, Dan Sturza, arată, în comunicat, că Spherik Accelerator a evoluat odată cu piaţa si poate să ofere un pachet complet de beneficii bazat pe nevoile echipelor selectate.

“Vorbim aici atât de mentorat şi de asistenţă în dezvoltarea de produse tech, cât şi de acces în piaţă şi scalare internaţională. Banii pot fi, dacă vin la momentul potrivit, catalizatorul care propulsează un startup pe o traiectorie de creştere. 1 milion de euro pregătiţi de investitorii noştri anul acesta au exact acest rol”, a spus Sturza.

Preşedintele Spherik, Nina Moldovan, susţine, la rândul său, că ”noul program pune mai mult accentul pe testarea în piaţă a proiectelor”.

“Miza noastră este dezvoltarea accelerată şi solidă a unor startup-uri tehnologice, care la finalul programului să fie pregătite pentru primi o investiţie semnificativă pentru dezvoltare”, a menţionat Moldovan.

Programul începe în luna mai, cu etapa preliminară de validare a ideilor şi definire a produselor, urmând să fie acceptate maximum 15 startup-uri/proiecte. A două etapă se va încheia în septembrie, cu prezentări în faţa unor investitori asociaţi programului.

Spherik Accelerator este fondat de Liberty Technology Park Cluj, Banca Transilvania, Universitatea ”Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca şi Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Fiind o organizaţie non-profit, Spherik nu ia din acţiunile fondatorilor, ci facilitează accesul la investiţii pentru 3,14% din suma primită de startup-uri în primul an.

LĂSAȚI UN MESAJ