Actorul Alexandru Arșinel, audiat la DIICOT în dosarul medicului Mihai Lucan

91

Actorul Alexandru Arșinel a ajuns joi dimineață la DIICOT, unde va fi audiat ca martor în dosarul medicului Mihai Lucan este acuzat de delapidare, scrie antena3.ro.

Arșinel a fost beneficiarul unui transplant renal făcut la clinica medicului Mihai Lucan. S-a vorbit atunci că ar fi putut exista unele favorizări care l-a privi pe actor, însă Alexandru Arșinel susține că s-a respectat întreaga procedură.

Totul a pornit după ce Emanuel Ungureanu, vicepreşedintele Comisie de Sănătate din Camera Deputaţilor şi omul de la care a pornit dosarul doctorului Mihai Lucan, îl critică pe actorul Alexandru Arşinel, care i-a luat apărarea medicului, spunând că acesta a avut parte de un transplant în mod preferențial.

Prejudiciul în acest dosar este de peste un milion de euro, el fiind suspectat că a transferat ilegal la clinica sa privată aparatură ce aparţinea Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca.

În referatul cu propunerea de arestare preventivă întocmit de procurori apar informaţii potrivit cărora, în anul 2016, medicul ar fi luat legătura cu mai multe persoane influente în cadrul unor instituţii ale statului, în contextul unor verificări ale Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii efectuate la ICUR. Una dintre persoanele contactate este fostul şef al Agenţiei Naţionale de Transplant, Victor Zota.

LĂSAȚI UN MESAJ