Ateliere gratuite de programare la Biblioteca Județeană Octavian Goga Cluj

68

Copiii pasionaţi de IT pot participa la o serie de ateliere gratuite pe care le găzduieşte Biblioteca Judeţeană din Cluj în cadrul manifestării UE CodeWeek. Cei mici vor învăţa să programeze.

EU CodeWeek e un eveniment ce se desfăşoară la nivel european în perioada 7-22 octombrie. Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga“ din Cluj-Napoca găzduieşte a cincea ediţie a EU CodeWeek, manifestare ce se desfăşoară la nivel european în perioada 7-22 octombrie.

La sediul central al instituţiei, situat pe Calea Dorobanţilor nr.104, la secţia pentru copii, împreună cu „Kids Go Tech“, susţinuţi de Google, se vor organiza o serie de ateliere pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 14 ani. În zilele de 11 şi 18 octombrie, de la ora 16.00, timp de 3 ore, cei mici pot lua parte la ateliere de robotică, quiz şi scratch şi poveşti, anunţă reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj.

La filiala bibliotecii din cartierul clujean Zorilor, situată pe Strada Observatorului nr.1, „Asociaţia Prietenii Bibliotecii Judeţene Cluj“, „Asociaţia Techsoup România“, împreună cu voluntarii programului „Implică-te şi dăruieşte. Fii voluntar!“ vor organiza patru ateliere intitulate Bibliorobotică. În cadrul acestora, copiii vor construi şi vor programa roboţi din setul Lego Mindstorm.

LĂSAȚI UN MESAJ