Bărbat, judecat după ce a întreţinut relaţii sexuale cu un minor pe care l-a abordat pe Facebook

73

Un bărbat în vârstă de 46 de ani a fost trimis în judecată, de procurorii DIICOT, el fiind acuzat de pornografie infantilă şi întreţinere de relaţii sexuale cu un băiat de 14 ani, ce provenea dintr-un centru de plasament din Bihor, pe care l-a abordat prin intermediul Facebook.

Cristian Boucan, în vârstă de 46 de ani, din Bucureşti, a abordat în luna aprilie, pe Facebook, un minor în vârstă de 14 ani, ce provenea dintr-un centru de plasament din Bihor.

„Profitând de faptul că minorul se afla instituţionalizat într-un centru de pe raza judeţului Bihor, fiind astfel lipsit de afecţiunea părinţilor, inculpatul i-a făcut acestuia complimente, i-a trimis sume de bani şi alte bunuri, i-a încărcat cartela telefonică, toate acestea fiind realizate cu scopul de a câştiga încrederea minorului şi a întreţine relaţii sexuale cu acesta. La un moment dat, persoana vătămată şi inculpatul au început să aibă discuţii privind teme de natură sexuală, şi-au trimis reciproc fotografii, au schimbat numerele de telefon, stabilind şi faptul că urmează să se întâlnească întrucât sunt îndrăgostiţi unul de altul. Inculpatul i-a promis astfel persoanei vătămate că va face tot posibilul pentru a-l scoate din cadrul asociaţiei unde se afla instituţionalizat, urmând a-l lua cu el la Bucureşti”, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), citat de Mediafax.

Mai târziu, în luna septembrie, inculpatul a mers la Oradea, pentru a se întâlni cu minorul, ocazie cu care a încercat să-i câştige şi mai mult încrederea, făcându-i complimente.

„Ulterior s-au întâlnit în fiecare zi în perioada 22 – 25 septembrie 2017, inculpatul solicitându-i minorului să mintă şi să-l prezinte ca fiind unchiul său, pentru a câştiga încrederea preotului paroh, preşedintele asociaţiei, întrucât şi-a manifestat intenţia de a-l scoate pe minor din cadrul asociaţiei. Astfel, în cursul zilei de 25 septembrie 2017, inculpatul l-a aşteptat pe minor de la ieşirea de la cursuri, s-au deplasat la restaurant, iar apoi au mers la o pensiune situată pe raza judeţului Bihor, unde era cazat inculpatul. În incinta camerei, inculpatul şi persoana vătămată au întreţinut raporturi sexuale. (…) Organele de poliţie i-au identificat pe cei doi în camera pensiunii, fiind sesizate cu dispariţia minorului la data de 25 septembrie 2017, de către preotul paroh, preşedintele asociaţiei”, mai precizează sursa citată.

Ancheta a scos la lumină şi faptul că bărbatul i-a cerut minorului fişiere audio şi video cu acesta, pe care le-a stocat în telefonul personal.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Bihor.

LĂSAȚI UN MESAJ