După mai bine de zece ani, echipa de baschet feminin U Cluj a înregistrat în urma meciului de marți, 11 aprilie o performanță remarcabilă.

Taneisha Harrison in meciul de baschet feminin dintre Universitatea Cluj si CSM Targoviste, din play-off-ul Ligii Nationale, disputat in Sala Sporturilor ÒHoria DemianÓ din Cluj-Napoca, sambata 18 februarie 2017. © FOTO: Mircea Rosca / www.SportPictures.ro
Taneisha Harrison in meciul de baschet feminin dintre Universitatea Cluj si CSM Targoviste, din play-off-ul Ligii Nationale, disputat in Sala Sporturilor ÒHoria DemianÓ din Cluj-Napoca, sambata 18 februarie 2017. © FOTO: Mircea Rosca / www.SportPictures.ro

Meciul a fost unul al cărui deznodământ era clar, încă din prima jumătate, când baschetbalistele clujene au intrat la vestiar cu un avantaj de 21 de puncte (45-24). Universitarele au condus şi la 30 de puncte diferenţă, iar antrenorul şi-a permis să ruleze 10 jucătoare pe teren. Fluierul final s-a auzit când pe tabelă scorul era 90-62, precizează cei de la Ziar de Cluj.

liviu alexa 2016Liviu Alexa, unul dintre principalii responsabili de acest vis împlinit și totodată managerul echipei de baschet feminin al U Cluj salută printr-o declarație eforturile depuse de sponsorii echipei, antrenorul Dragan Petricievic și îi încurajează și pe cei de la U BT care se îndreaptă și ei spre finala campionatului.

„După 14 ani suntem în finală și cel mai sigur este că avem o  medalie de argint. Metalul acesta se poate transforma într-o alta culoare(n.red aur), depinde doar de noi. Personal trăiesc o satisfacție imensă pentru că nimeni nu a crezut în mine când am început acest drum, dar am fost norocos și Dragan Petricevic, sponsorii și comunitatea au venit alături de mine și m-au ajutat.

Sunt doi ani de muncă, în care am demonstrat o chestie foarte importantă pentru sportul românesc: dacă muncești și respecți un plan fără să înșeli jocul, fără să te minți pe tine, rezultatele sunt garantate. Au existat o mulțime de piedici în cei doi ani și foarte multe momente de cumpănă. Cu atât mai important e faptul că în ciuda acestora, fetele și Dragan au dovedit un caracter puternic mereu, iar acest lucru s-a văzut în ultimul an. Caracterul baschetbalistelor și a staff-ului ne-a dus în finală.

De asemenea consider că ar fi tare frumos ca orașul Cluj-Napoca să aibă două echipe în finală, iar cu această ocazie le țin pumnii băieților de la U BT. Însă este foarte trist că dacă aceste două finale vor avea loc, noi nu vom putea juca în orașul nostru, pentru că Sala Polivalentă si  Sala Sporturilor Horia Damian au fost transformate în cu totul altceva decât gazde ale sportului local. Consider că acest aspect este un subiect de meditație pentru  comunitate”, declară directorul executiv al echipei de baschet feminin, Liviu Alexa.

În ultimii doi ani, conducerea executivă a echipei a trecut peste mai multe obstacole și totodată a organizat multiple campanii prin care invitau clujenii la meciurile baschetbalistelor, ca într-un final să arate comunității că Municipiul Cluj-Napoca este din nou pe harta sportului feminin.

Metaforic vorbind, echipa de baschet feminin U Cluj e demnă de asocierea cu pasărea Phoneix, datorită progresului constant spre podiumul astăzi asigurat în Liga Națională de Baschet Feminin 2016/2017.

Reamintim pe această cale componența echipei: Brittany Janelle Denson, Wumi Agunbiade, Dajana Butulija, Marina Sfarlea, Cristina Irina Gavrilă, Natasha Dixon, Bianca Voica, Mihaela Maxim, Teodora Neagu, Gabriela Irimia(Munteanu), Cristiana Cutaș, Andra Simina Mandache, Shanece McKinney, Ketia Swanier, Taneisha Harrison, Adrianne Ross, Chelsea Davis și Irina Mihaela Părău.

Intră și tu pe www.u-cluj.ro/baschet-feminin.ro și urmărește performanța echipei.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.