Calls, primul serial fără imagini, va fi lansat în această săptămână

119

Postul TV francez Canal+ lansează un serial sonor, fără imagini, intitulat Calls, în care vor fi explorate teme angoasante, pentru amatorii de suspans, informează AFP.

Serialul de televiziune Calls va avea zece episoade de câte zece minute, fără legătură între ele. Scufundători care dispar în timpul unor explorări submarine, apelul panicat la poliţie al unei femei, o experienţă a unei morţi iminente, Calls explorează teme variate, pline de suspans, informează Mediafax.

Două episoade vor fi difuzate vineri seară pe Canal+, acestea putând fi vizionate şi pe platforma MyCanal şi pe reţele sociale online.

”Doream să oferim o experienţă sonoră, în care imaginaţia să fie elementul principal”, a povestit regizorul Timothée Hochet, în timpul conferinţei de presă în care a fost prezentat proiectul de televiziune. ”Întotdeauna m-am gândit că filmele ne spun prea multe. Atât în imagini, cât şi în scris. În filmele horror, un gen care îmi place în mod deosebit, momentul cel mai decepţionant este atunci când vedem «monstrul». Pentru mine, filmele care arată cel mai puţin sunt cele mai eficiente„, a mai spus acesta.

Fiecare episod are propria ambianţă şi sonoritate şi se bazează pe înregistrări audio (telefoane, cutii negre, coloana sonoră a unui film), având ca temă apocalipsa iminentă.

Pe ecran, spectatorul vede doar dialogurile, iar diferitele personaje sunt concretizate prin culoarea textului, pe un fond negru, pe care din când în când apar lumini.

În proiect au fost cooptaţi actori precum Gaspard Ulliel, Mathieu Kassovitz, Charlotte Le Bon, Marina Foïs şi Camille Cottin.

Serialul este produs de Studio Bagel.

”Ideea este să poţi viziona «Calls» pe mai multe suporturi media”, spun producătorii, care sunt de părere că cel mai bine se poate viziona pe tabletă, cu căşti audio.

”Acest serial este primul proiect dintr-o nouă marcă a Canal, «Création décalée»”, au mai spus producătorii.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ