Cand DNA Cluj își face treaba ies la iveală mizeriile din trecut. FAMIGLIA DEBRECZENI, TOT MAI APROAPE DE DNA

1905

Procurorii anticorupție din Cluj nu s-au lăsat intimidați de presiunile UDMR exercitate asupra lor în cazul viceprimarului ANNA HORVATH, dimpotrivă, au intensificat cercetările și au ajuns acum să cunoască în întregime păienjenișul de ilegalități existent la nivelul UDMR Cluj.

Dosarele sunt multe și grele, cu nume deosebit de importante, fapt care a băgat frica în UDMR și care i-a determinat pe politicienii unguri să militeze alături de restul hoților cu gulere albe pentru legile amnistiei și grațierii.  Cu mult tupeu, liderii maghiari nu se sfiesc să caracterizeze lupta anticorupție și acțiunile DNA care vizează minoritari unguri ca fiind de fapt un atac de natură etnică.

debreczeni_hajnalka_transindexLa fel consideră și familia NAGY-DEBRECZENI, foarte prezentă în afacerile Uniunii și bine poziționată în posturile cheie deținute de UDMR. DEBRECZENI HAJNALKA este mâna dreaptă a șefului UDMR, KELEMEN HUNOR, și s-a fixat de-a lungul timpului în fruntea unor instituții vitale ale statului român – Televiziunea, Radioul – și în tot felul de fundații ungurești – Fundația PROGRESS – care vehiculează banii minorității maghiare din Ardeal.

Reamintim un episod mai vechi, dar relevant în cazul DEBRECZENI HAJNALKA măcar și pentru faptul că DNA s-a ocupat și atunci  de ilegalitățile săvârșite de către aceasta. Unul dintre veteranii Radio Cluj, VASILE LUCA, a dezvăluit angajarea „pe pile” a lui DEBRECZENI, consiliera de presă a președintelui UDMR, și a formulat o plângere penală la DNA. Acesta a arătat că protejata UDMR a fost angajata studioului în acte, în mod ilegal, încasând un salariu de 9.000 de lei pe lună, fără măcar să se prezinte o dată la locul de muncă.

NAGY ZOLTAN, așezat și el în fruntea „treburilor” UDMR, s-a îngrijit de prosperitatea și bunăstarea materială a familiei. Jurnaliștii de la portalul Átlátszó Erdély au arătat într-un articol publicat recent în presa de limba maghiară modul de operare al familiei NAGY-DEBRECZENI.

Investigația realizată de jurnaliștii maghiari descrie un circuit financiar care implică firme și fundații la capătul căruia soții NAGY-DEBRECZENI își burdușesc conturile cu bani. NAGY ZOLTAN, în calitate de președinte al Fundației ȘCOALA, a închiriat în numele fundației un spațiu de 200 mp în centrul municipiului Cluj-Napoca, ulterior același spațiu fiind subînchiriat unei firme în al cărei acționariat se regăsește și DEBRECZENI HAJNALKA.

În luna decembrie a anului trecut, la mijlocul campaniei pentru parlamentare, în timp ce în culisele UDMR se făceau tot felul de calcule legate de viitorul uniunii, în centrul orașului, la parterul unei clădiri monumentale (Palatul Josika) s-a deschis un restaurant elegant: L’ALCHIMISTE.

Restaurantul cu pricina este administrat de firma VIDEBOR SRL, societate deținută în parte de DEBRECZENI HAJNALKA și funcționează chiar în spațiul închiriat de Fundația ȘCOALA, organizație înființată de UDMR.

Fundatia ȘCOALA a semnat contractul cu proprietarul, persoană fizică, la data de 29 octombrie 2015, pe o perioadă de 10 ani. Deja de atunci, semnatarul, NAGY ZOLTAN, avea limpede în minte cum dorește să utilizeze acel spațiu, adică în scopul deschiderii unui restaurant. Acesta s-a îngrijit ca în contract să fie stipulat faptul că proprietarii sunt de acord ca Fundatia ȘCOALA, ca și contractant principal, să aibă dreptul la subcontractare. Așa se face că Fundația a subcontractat mai departe acel spațiu firmei VIDEBOR SRL, care a deschis restaurantul  L’ALCHIMISTE.

„Sunt convins că prezența soției mele este o garanție pentru funcționarea firmei și pentru îndeplinirea celor stipulate în contract” – a declarat portalului  Átlátszó Erdély Nagy Zoltan, la întrebarea cu privire la problema incompatibilității în acest caz.

Loading...

3 COMENTARII

  1. De ce se amestecs cazul lui Hovath Anna cu cazul Debreczeni? E o manipulare ieftina. In cazul viceprimarei e clar ca nu au dovezi, si e un atac la un reprezentant care e popular in randul maghiarimii si „atac de natura etnica”, iar in cazul Debreczeni-Nagy e clar ca e vorba de coruptie. Se vede de la o posta, ca telul acestui articol e numai sa amestece cele doua cazuri, tactica manipulare ieftina, cu amprenta SRI (Securitate). Daca vroia sa preia si sa prezinte materialul de la Atlatszo Erdely, ar fi ramas la tema articolului respectiv, fara sa generalizeze, ca „liderii maghiari”, „minoritari unguri”. si chiar sa-l aminteasca si pe Horvath Anna. Vreti doar sa justificati pasii DNA-SRI in cazul acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ