Foto Arhiva

Inspectorii DSVSA Cluj au depistat în perioada premergătoare Crăciunului, la nivelul judeţului, zece cazuri de trichineloză la porci tăiaţi în gospodăriile cetăţenilor, carnea fiind distrusă înainte de a fi consumată.

Directorul DSVSA Cluj, Ioan Oleleu susține că face apel la cetăţeni să se prezinte la medicul veterinar de fiecare dată când sacrifică porci pentru consumul propriu, în vederea prevenirii apariţiei unor cazuri de îmbolnăviri.

„În această perioadă premergătoare Crăciunului, cei care sacrifică porcine trebuie să prezinte, obligatoriu, probe pentru analize la medicul veterinar. La nivelul judeţului Cluj au fost depistate, până acum, zece cazuri de infestare cu trichineloză, fiind aplicate măsuri de retragere a cărnii înainte de a fi consumată şi, ulterior, de distrugere a acesteia. Aceste cazuri au fost descoperite în gospodăriile unor cetăţeni din comune limitrofe municipiului Cluj-Napoca şi nu numai. Facem apel la cetăţeni să se prezinte la medicul veterinar de fiecare dată când sacrifică porci pentru consumul propriu, în vederea prevenirii apariţiei unor cazuri de îmbolnăviri”, a spus Oleleu.

Potrivit acestuia, la nivelul DSVSA Cluj se asigură permanenţa în vederea efectuării examenului trichineloscopic la carnea de porc inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.