Clujean de 23 de ani, bătut doar cu picioarele de un “ninja” necunoscut, la alimentara de lângă casă

1247

Rareş Bogdan Mihu este un tânăr în vârstă de 23 de ani din cartierul clujean Someşeni. Miercuri, 29 noiembrie, acesta – cu capul umflat cât o baniţă – se prezintă, însoţit de tatăl său, la I.M.L. Cluj. Povesteşte că în seara precedentă a adăstat pentru câteva minute la alimentara de lângă casă, pe strada Cantonului – la câteva sticle de bere – şi, băut fiind, a avut o discuţie în contradictoriu cu un necunoscut. În replică, respectivul l-a “cântat” în bătaie pe tânăr, lovind doar cu picioarele, asemeni unui autentic ninja, după care a părăsit localul. Acum victima îl caută pe făptaş împreună cu poliţia secţiei din Someşeni, după fotografia capturată de pe înregistrarea camerei de supraveghere a localului. 

 

Incidentul – mărturiseşte tânărul, de profesie manipulant de mărfuri la o firmă  – s-a petrecut pe strada Cantonului, la alimentara din apropierea casei, unde e permis – de când e lumea şi pământul – şi consumul câte unei beri. Însă înainte de a trece la descrierea incidentului, tatăl său face o introducere, binemeritată, a subiectului şi zonei în care a avut loc incidentul, ca nu cumva familia sa să fie confundată cu masa „amorfă” de romi mutată acolo, în ultimii ani: “Eu locuiesc pe Cantonului de la naştere, încă din perioada când pe strada respectivă locuiau doar 25 de familii. Abia mai târziu au venit romii lui Funar, mutaţi în 12 case modulare, atrăgând după ei alte sute. Ţin minte, în copilăria mea existau acolo 18 familii de români, şase de maghiari şi una de ţigani ceteraşi. Şi la alimentara aia, noi, localnicii, obişnuim să bem în linişte şi câte o bere, de aceea nu mă aşteptam să se întâmple, ce i s-a întâmplat, băiatului meu”.  Preia tânărul firul povestirii: “Recunosc, băusem mai multe beri aseară şi la un moment dat, la o vorbă de-a mea, m-a înjurat de mamă – iar când am vrut să-l admonestez, verbal, n-am mai apucat s-o fac, respectivul a început să mă ia la picioare în cap, după care a dispărut . După ce mi-am revenit puţin am sunat la poliţie şi salvare şi am ajuns apoi la U.P.U, unde însă n-am avut răbdare să aştept să fiu consultat mai temeinic, fiind extrem de surescitat, aşa că m-au lăsat să ies de acolo doar sub semnătură. Dar, sincer să fiu, habar n-are nimeni cine-i individul, fiindcă am primit de la patronul alimentarei fotografia lui – fiindcă  nu-i din zonă. Ori o fi vreun chiriaş  nou, cazat la căminele T.C.I., ori vreun proaspăt eliberat din puşcărie. Cert este însă  faptul că nu ne vom lăsa şi vom merge împotriva lui până-n pânzele albe, dar asta se va petrece abia după ce insul va fi identificat de către poliţie ”.

Însă, abia ajuns în cabinetul de consultaţii, Rareş Bogdan Mihu are parte de o mare dezamăgire: pentru că nu avea un diagnostic precis din partea medicilor de la U.P.U.  – iar faţa lui trăda existenţa unor posibile fracturi – legiştii l-au trimis la o clinică specializată pentru a-şi face o radiografie, urmând ca abia după aceea să-i fie eliberat mult doritul certificat medico-legal.  “Nu-i nimic, mergem să rezolvăm treaba asta, chiar astăzi – şi luni ne vom întoarce şi pentru certificat” – explică tânărul, încrezător în forţele sale după care părăseşte, împreună cu tatăl său, incinta instituţiei medicale.

 

bataus

Bătăuşul necunoscut, surprins pe camera de supraveghere a alimentarei

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ