Cristiano Ronaldo riscă o pedeapsă de 5 ani după gratii

77

Finalul de an îl găseşte pe Cristiano Ronaldo în atenţia autorităţilor spaniole. Procuroul șef care se ocupă de cazul său a spus că este foarte important ca fotbalistul portughez să ajungă la închisoare.

Cristiano Ronaldo este implicat într-un proces în care e acuzat că ar fi fraudat statul spaniol cu aproape 15 milioane de euro.

Deşi pe plan sportiv Ronaldo a excelat, portughezul este acuzat că faptele sale de fraudă au fost comise deliberat şi în cunoştinţă de cauză. Astfel, Fiscul spaniol insistă ca starul portughez să fie trimis la închisoare: „Este foarte important să meargă la închisoare. Sincer, avem oameni care ajung acolo pentru că nu au plătit 125.000 de euro”, a declarat procurorul-şef din acest caz, Caridad Gomez Mourelo, în faţa instanţei.

Potrivit Mediafax, Cristiano Ronaldo e acuzat că s-a folosit de un paradis fiscal pentru a evita să plătească taxele pentru drepturile sale de imagine: “Credea că sumele ascunse în Insulele Virgine nu vor fi descoperite”, a declarat un oficial al trezoreriei spaniole.

Procesul are la bază un raport întocmit de Autoritatea fiscală din Spania ce a ajuns pe masa procurorilor. Cazul este similar celui în care au fost implicaţi starul argentinian Lionel Messi şi tatăl său, în urma cărora cei doi au primit condamnări de câte 21 de luni de închisoare, cu suspendare.

Conform mai multor publicaţii din Spania, Ronaldo riscă în acest caz o pedeapsă de 5 ani de închisoare, în condiţiile în care în cazul lui Messi frauda a fost „considerabil mai mică” (n.r. 4,1 milioane de euro faţă de 14,7 milioane în cazul lui Ronaldo).

sursa foto: goal.com

LĂSAȚI UN MESAJ