Critica DURĂ a lui Mircea Cărtărescu pentru mesajul agramat al unui politician

125

Scriitorul Mircea Cărtărescu l-a criticat pe deputatul PSD al cărui mesaj transmis pe pagina de socializare facebook, pentru elevi, a fost plin de greșeli.

21641473_1565025416852190_799722832_n

„Să-și pună singur mâna pe carte pentru că ar beneficia de asta. Sigur în mintea noastră, care e normală și banală, cei care răspund de un domeniu ar trebui să fie specialiști în domeniul respectiv, un ministru al Educației sau un deputat n-ar trebui să facă greșeli de ortografie. Dar cum se vede, în foarte multe domenii a fi specialist nu mai înseamnă nimic. Dacă puterea actuală are de aleas dintre un specialist și un politruc care să fie obedient, întotdeauna va alege politrucul, îi va da o sinecură, specialistul e gonit, dat afară, ca cei doi medici. Ală nu e un caz izolat, face parte dintr-un sistem de gândire. În scurt timp foarte mulți specialiști vor fi nevoiți să se retragă”, a comentat Mircea Cărtărescu în cadrul unei emisiuni la Digi24, potrivit știripesurse.ro

Alexandra Mitroi a intervenit și ea: ”Copii, „pune-ți” mâna pe carte, ca să nu ajungeți ca domnu’ deputat, care nu știe nici regulile gramaticale de bază”.

Călin Matei este vicepreședinte al PSD Maramureș, și până să ajungă în Parlament a fost consilier județean în Maramureș și vicepreședinte al CJ Maramureș.

1 COMENTARIU

  1. Da, politicianul e agramat, dar măcar pare bine intenționat. De Cărtărescu îmi e rușine însă de când cu afirmațiile sale pro-sodomie. Căsătoria nu poate fi decît normală, intre bărbat și femeie, nu între Cărtărescu și Ixulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ