Cu un pas mai aproape de realizarea unuia dintre cele mai importante obiective din Florești

1631

Primarul comunei Florești a declarat că documentația pentru Spitalul Regional de Urgență din Florești se află în cel mai avansat stadiu. Cu ajutorul expertizei Băncii Europene de Investiții și a Băncii Mondiale, proiectul este cu un pas mai aproape de realizare.

”Dragii mei dragi,
Spitalul Regional de Urgenta din Floresti a primit unda verde la Bruxelles. De acum incolo, trebuie ca ai nostri guvernanti sa fie incapabili sau rauvoitori pentru a nu demara efectiv realizarea. Spitalul Regional de Urgenta din Floresti, cofinanțat prin Programul Operațional Regional, urmează a fi realizat cu expertiza Băncii Europene de Investiții și a Băncii Mondiale. Primavara lui 2018 e termen limita pentru finalizarea studiului de fezabilitate și depunerea documentatiei complete a proiectului. Romania are la dispozitie 22 de miliarde de euro în cadrul politicii de coeziune pentru perioada 2014-2020, iar prin Programul Operațional Regional, 326 milioane euro sunt directionate spre investițiile în domeniul sănătății, jumătate din această sumă fiind alocată construcției celor 3 spitale regionale (Floresti/Cluj, Iasi, Craiova). A nu materializa aceasta oportunitate de catre guvernanti ar fi un act de un cras neprofesionalism si un atentat la sanatatea viitorului Romaniei. Spitalul Regional de Urgenta din Floresti are, dintre cele tei spitale, documentatia in cel mai avansat stadiu, terenul pe care urmeaza a fi construit (15 hectare adiacente DN1 Avram Iancu, in proximitatea zonei unitatilor miliatre) fiind cel mai propice in acest sens (plat, cu utilitati, conectat la cai de comunicatie, situatie juridica clara)” a scris Horia Sulea pe pagina de socializare Facebook

1 COMENTARIU

  1. Domnule Primar, ce ne puteți spune despre centura de sud a Florestiului, a cărei realizare tine de Dvs. Începe școala și vom sta iar în trafic ore întregi. Sunt curioasa, ce explicație aveți? Așteptăm de ani aceasta investiție. Înainte de alegerile locale din 2016 ați anunțat începerea lucrărilor cu surle și tăieri de panglici. Iar situația traficului este tot mai rea.

LĂSAȚI UN MESAJ