Pe lângă cultivarea plantelor, multor grădinari le place să încurajeze insectele și păsările să se plimbe prin grădina lor. Păsările pot fi cu siguranță benefice. Pot mânca omizile și alți dăunători enervanți sau pot mânca unele fructe stricate.

Însă există și specii de păsări care sunt chiar enervante și care fac o mulțime de probleme. Și astfel apare întrebarea: Cum să scapi de toate aceste păsări care îți fac probleme? Iată câteva idei.

Tipuri de daune provocate de păsări

Pe lângă faptul că pot consuma plantele sau pot provoca daune, pe lângă faptul că pot consuma toate fructele din copaci, păsările pot răspândi și numeroase boli și dăunători precum: acarieni, păduchi sau purici.

Păsările transmit un număr surprinzător de mare de boli incluzând virusul West Nile și Salmonella, care sunt pericole foarte grave pentru oameni.

Mizeria provocată de păsări poate păta cimentul, poate distruge vopseaua de pe vehicule sau poate crea pericole de alunecare și căderi și, serios vorbind, nimeni nu vrea să alunece sau să cadă în asemenea mizerii.

Chiar dacă păsările din curtea ta nu sunt neapărat transmițătoare de boli, păsările dăunătoare cum ar fi porumbeii sau vrăbiile, de obicei rănesc sau ucid păsări benefice și inofensive cum ar fi ciocănitoarele și chiar și albinele. Acestea chiar pot hărțui păsările mai mici și astfel transformă grădina într-o zonă de război.

Cum poți scăpa de ele?

Le poți speria

Păsările se sperie de oameni, deci, teoretic, tot ceea ce trebuie să faci pentru a le speria este să stai în grădina ta. Bineînțeles, nu poți să stai în grădina ta toată ziua așteptând ca cioara să vină pe roșiile tale. Cu toate acestea, poți face ceva care arată ca un om: o sperietoare. Sunt simplu de făcut și un proiect distractiv de a lucra cu copiii. În forma sa cea mai de bază, ai nevoie doar de câteva accesorii pentru o sperietoare: două bețe și o cămașă veche.

Le poți distrage atenția

Păsările sunt și ele asemeni oricărui animal căruia îi este foame, de aceea sunt mereu în căutarea unei mese ușoare. Le poți da altă sursă de mâncare astfel încât să nu mai fie tentate să vină în grădina ta? Sigur că da! Iată câteva idei:

  • Poți lăsa câteva tufe de zmeură descoperite, ca sacrificiu
  • Poți planta câteva culturi în apropierea grădinii, special pentru păsări
  • Crește plante ce le plac păsărilor, dar nu în grădină: floarea soarelui

Ce te faci dacă nicio metodă nu funcționează?

Cele mai eficiente metode prin care poți scăpa de păsări, sunt aparatele cu ultrasunete, iar site-ul fără dăunători pune la dispoziție o grămadă de modele.

În cazul în care locuiești la bloc și ai probleme cu păsările de acolo care fac multă gălăgie și mizerie, atunci cel mai bine e să achiziționezi țepi anti păsări. Aceștia sunt confecționați din policarbonat UV transparent, țintesc majoritatea zburătoarelor, sunt foarte flexibili și rezistenți la agenții atmosferici.

Indiferent cu ce fel de dăunători te confrunți, site-ul Fără Dăunători îți pune la dispoziție aparate de orice fel!

țepi anti păsări

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.