Curtea de Apel Cluj obligă CTP să reia licitația pentru cele 50 de autobuze

239

La începutul lunii iunie, în urma câștigării unei licitații de aproape 11 milioane de euro, orașul Cluj-Napoca se lăuda că Mercedes va livra Companiei de Transport Public (CTP), 50 de autobuze noi. Autobuzele trebuiau să sosească până la sfârşitul lunii decembrie 2017, iar restul în luna ianuarie 2018.

Luni, Curtea de Apel Cluj a anulat definitiv licitaţia pentru cele 50 de autobuze noi, câştigată iniţial de firma Mercedes, cu o propunere de preţ de aproape 219.500 euro pentru fiecare unitate pe care o va aduce la Cluj. Licitaţia a fost contestată de competitorii Solaris din Polonia şi Karsan Otomotiv din Turcia, primind câştig de cauză la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC). Recursul CTP şi Mecedes a fost anulat.

„Respingere recurs. Soluţia pe scurt: Respinge plângerile formulate de petentele C.T.P. Cluj-Napoca SA şi M.-B.România SRL împotriva Deciziei CNSC 1527/C11/1785/1856/21.06.2017. Fără cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 21.08.2017”, se arată în soluția pe scurt a Curţii de Apel Cluj.

Principala nemulţumire a fost organizarea concursului de pe o zi pe alta. Procedura a fost blocată de contestarea caietului de sarcini, iar licitația propriu zisă s-a desfăşurat în fix 24 de ore. Firmele au aflat la ora 16 că trebuie să depună oferta până a doua zi la ora 16. De cealaltă parte, CTP a dat vina pe cei de la SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice), care au fost chemaţi să dea explicaţii la CNSC.