Decizia CCR pe marginea abuzului in serviciu: se introduce un prag valoric

123

Florin Iordache, fostul ministru al Justiţiei din perioada adoptării OUG 13, laudă decizia Curţii Constituţionale pe tema abuzului în serviciu. CCR a decis marţi că legiuitorul – primar (Parlamentul) sau delegat (Guvernul) – are obligaţia de a introduce un prag valoric la abuzul în serviciu.

„S-a demonstrat încă o dată că este necesar un prag. Şi asociaţiile profesionale, dar şi magistraţii, cât şi simplii cetăţeni au solicitat să se ştie pentru cât se face dosar penal. Adică nu poţi face dosar pentru pentru doi. Partea civilă, cu recuperarea prejudiciului, oricum se face. Problema era dacă facem sau nu facem dosar penal. S-a demonstrat că decizia 405 din 2016 stabilise că trebuie prag. Prin această decizie nu face decât să întărească decizia 405 de anul trecut, prin care legiuitorul trebuie să stabilească cuantumul acestui prag”, a declarat Florin Iordache pentru stiripesurse.ro

Întrebat când va fi făcută schimbarea în Codul Penal, fostul ministru a răspuns: „Dacă aş fi ministru, mâine. E necesar nu să o bâjbâim. Legea trebuie să fie clară.”

LĂSAȚI UN MESAJ