Dejeanul Tiberiu Urdăreanu, sclavul lui Coldea

1690

Imperiul lui Tiberiu Urdăreanu se întinsese la un moment dat într-un asemenea hal, încât aproape ca la nicio instituție a statului roman, mai ales la cele din sistemul de forță, nu se dădeau salariile pentru proprii angajați înainte să se achite facturile la zi către UTI. Iar cum contractele erau astfel făcute încât, invocându-se în permanență „placa” siguranței naționale, ele să nu poată fi „updatate” decât tot de către firmele din holdingul UTI, hegemonia miliardarului Tiberiu Urdăreanu  era recunoscută de către toți cei care se temeau prea mult de statul paralel pentru a pune prea multe întrebări.

Numai că, la un moment dat, înainte ca binomul să scârțâie din toate încheieturile, ceva s-a întâmplat. Și în loc să fie trimis să semneze contracte, Tiberiu Urdăreanu a ajuns să primească „azimuturi” ce politician să mai „paradeasca” pe viața, patronul UTI devenind astfel, după cum susțin sursele national.ro, denunțătorul de serviciu al generalului Florian Coldea. Cel care ajunsese practic să dispună după bunul plac de serviciile de „sifon” ale lui Urdăreanu, totul pe principiul „eu te-am făcut mare, eu te controlez” ! Și cum „sprijinul logistic” asigurat de către Serviciul Roman de Informații în cadrul parteneriatului strategic cu DNA era la apogeu pe atunci, miliardarul „UTI” a fost pus cu generozitate și la dispoziția procurorilor anticorupție, atunci când aceștia aveau nevoie de o „scânteie” pentru a putea aprinde vreun nou dosar, precum cel al Liei Olguța Vasilescu. 02 03 3 UTI, sclavul lui Coldea!Culmea este însă că până și după ruperea binomului, Urdăreanu a rămas să fie stors ca o lămâie scofâlcită de către cei de la Direcția Națională Anticorupție, acesta ajungând să-și execute și prieteni intimi precum Ludovic Orban! Dar aici cel putin parcă se potrivește de minune zicala despre „cine se aseamănă se adună”, pentru ca denunțătorul UTI, cunoscut în sistem și drept „sclavul lui Coldea” l-a „sifonat” pe președintele PNL, ajuns și el să fie văzut ulterior drept „sclavul lui Kovesi”. Însă înainte de acest denunț care a inflamat opinia publică și care s-a dovedit mincinos într-o primă instanță, Tiberiu Urdăreanu a făcut și  ”stropeala” prin care s-a încercat „înfundarea” fostului ministru al Economiei, pesedistul Constantin Nita, tocmai atunci cand acesta calcase „pe becul” intereselor uriase din domeniul comercializarii „energiei verzi”, devenindu-i astfel antipatic „stapanului” patronului din acte a concernului UTI. Asa ca Urdareanu, care tocmai ce era „agatat” si in dosarul fostului primar din Iasi, Gheorghe Nichita, a fost asmutit sa faca o „stropeala” si impotriva politicianului care astfel a fost imediat apoi inlocuit la sefia Economiei de catre Mihai Tudose, un ministru mai pe gustul lui Florian Coldea…

Turnatorul de serviciu

La sfarsitul anului trecut, inainte sa rabufneasca public primele cazuri halucinante care probeaza „facaturile” de dosare prin care s-a ajuns la „decaparea” si „paradirea” unor importanti lideri politici, dezvaluiam ca „vin vremuri grele pentru sifoanele DNA”. Cu referire la cei care, stransi la randul lor cu usa in diverse alte dosare, au preferat sa scrie la dictare, decat sa riste cateva zile de „Beciul Domnesc”. Si cum apararea ca au fost mai slabi de inger nu poate justifica excesul de zel al celor care practic erau trimisi cu tehnica pe ei la vanatoare de „tinte in miscare”, in instantele de judecata au inceput sa fie deja identificate primele denunturi mincinoase. Iar un adevarat record in domeniu pare sa-l atinga in scurt timp tocmai Tiberiu Urdareanu. Cel care, in ciuda excesului de zel dovedit in noua cariera de „Sadoveanu al DNA”, in care l-a intrecut pana si pe Nelu Iordache, tot a incasat o prima condamnare de opt luni de inchisoare pentru dare de mita in dosarul „Nichita”. Adica tocmai in speta in care, dupa cum singur a recunoscut ulterior, pentru a nu-si „agrava situatia” a denuntat alti doi politicieni de marca, Ludovic Orban de la PNL si Constantin Nita de la PSD !

 

„Pe cuvântul meu de pionier”!

Pe scurt, cam acesta este „probatoriul” prin care fostul ministru al Economiei a fost impins pe imbarligatele „culoare” din Justitie si a primit o prima condamnare de patru ani de inchisoare, doar dupa ce Tiberiu Urdareanu a zis ca are „perceptia ca i-a facut un favor” si ca i-a dat un plic cu bani chiar in holul celui mai monitorizat hotel din Romania, fara insa sa-si mai aduca aminte in fata judecatorilor cand, unde si mai ales ce suma! Astfel ca singura proba luata in calcul, in lipsa unor martori directi sau a unor documente justificative de orice fel  a fost ca intre „cuvantul” lui Nita si „cuvantul” lui Urdareanu, judecatorii l-au crezut, tot „pe cuvant”, pe cel din urma. Mai mult, instanta nu doar ca a subliniat ca „nu are niciun motiv sa se indoiasca de buna credinta denuntatorului” Tiberiu Urdareanu, desi denunturile mincinoase ale acestuia cad ca „popicele” in alte instante si intre timp chiar acesta a suferit o prima condamnare pentru dare de mita, dar magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au ajuns sa-i impute „paratului” Constantin Nita ca „in ceea ce priveste acuzatia ca ar fi primit suma de 30.000 de euro nu a adus vreo proba care sa infirme veridicitatea ei”, dupa cum sta scris negru pe alb in motivarea sentintei. Astfel, dupa ce Urdareanu le-a facut placerea procurorilor si a scris ca i-a dat 50.000 de euro lui Constantin Nita pentru ca acesta sa-i faca si lui cunostinta cu fostul primar al Iasiului, pe parcursul judecatii suma a ajuns la doar 30.000 de euro, pentru ca in fata instantei acelasi denuntator sa declare sub stare de juramant ca, pur si simplu „nu mai stie cati bani i-a dat, unde si cand”! Iar instanta l-a condamnat pe Nita pentru ca nu a adus probe ca nu a primit „nu stiu cati bani, nu stiu unde, nu stiu cand” de la „uitucul” Urdareanu, de-ti vine sa propui ridicarea unui grup statuar generalilor Coldea si Dumbrava pentru performantele obtinute in cladirea campurilor tactice din Justitie!

 

Procurorii baga din burta

Insa nu doar „boss”-ul Urdareanu a intors-o ca la Ploiesti in declaratiile date procurorilor si cele din fata judecatorilor, dar si mana dreapta a acestuia de la UTI, adjunctul Tanasescu.02 ssss UTI, sclavul lui Coldea!Care la audierile de la DNA a scris ca „stia ca banii vor ajunge la Constantin Nita” , ” contractul de la Brasov a fost fictiv ” si ca „Zarnescu i-a spus ca Ghirda i-a cerut o suma de bani pentru contractul de ticketing al UTI de la Brasov”, dar in fata judecatorilor a jurat cu mana pe Biblie ca „ NU stia daca banii urmau sa ajunga la Constantin Nita, nu i-a spus nimeni acest lucru”, ”contractul NU a fost fictiv” si ca „NU stie daca Zarnescu a discutat cu Ghirda despre proiectul de ticketing”!!! Iar pentru ca „facatura” sa fie una completa, procurorii au contribuit si ei la construirea unei intregi povesti bazata pe o simpla supozitie, astfel ca realizand ca Urdareanu nu precizase explicit ca a facut contractul incriminat de la Brasov la cererea lui Nita, au completat ei ulterior denuntul cu fraza „conform intelegerii cu el (Constantin Nita)” ! Ca asa e in Justitia din Romania, cel putin pana ce va intra in vigoare Legea raspunderii magistratilor … !

Sursa: national.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ