Descoperire după un an de investigații: Tânăra ucisă și desfigurată în Franța este o româncă de 18 ani

506

Anchetatorii francezi au stabilit, după aproape un an de investigaţii complexe, că femeia al cărei cadavru a fost găsit desfigurat în decembrie 2016 într-o pădure din estul Franţei este o tânără româncă de 18 ani, transmite AFP, conform agerpres.ro
Victima a putut fi identificată oficial, la 10 luni de la deces, datorită comparării ADN-ului său cu cel al mamei sale, găsită în România.

Cadavrul dezbrăcat al tinerei a fost descoperit de muncitori forestieri la 15 decembrie 2016 într-o pădure din Jura, în apropiere de frontiera cu Elveţia.

Cadavrul desfigurat prezenta 26 de lovituri de cuţit mai mult sau mai puţin adânci, autopsia stabilind că decesul a fost provocat de lovituri multiple la faţă.

Poliţia l-a arestat marţi, tot pe baza ADN-ului, pe prezumtivul asasin, un bărbat de 30 de ani din localitatea Doubs (estul Franţei), muncitor transfrontalier. Suspectul, care nu are antecedente penale, va fi judecat în Franţa.

Pentru identificarea victimei, anchetatorii francezi au realizat o reconstituire facială pentru a stabili portretul-robot în 3D al victimei, difuzat apoi în toată Europa.

Potrivit anchetatorilor, victima se prostitua în Elveţia, unde nu avea domiciliu oficial, iar dispariţia sa nu a fost semnalată de nimeni. În aceste condiţii, identitatea sa a rămas un mister până recent.

Cazul a putut fi rezolvat doar după ce poliţişti francezi şi elveţieni, care lucrau împreună la un alt dosar, au făcut legătura între cadavrul neidentificat găsit în Jura şi descoperirea unei cărţi de identitate aparţinând unei tinere prostituate românce din Sullens, în apropiere de Lausanne, dispărută între 29 şi 30 noiembrie 2016. ‘ADN-ul victimei corespundea cu cel al persoanei dispărute’, a explicat comandantul secţiei de jandarmerie din Besançon, Pascal Péresse.

1 COMENTARIU

  1. Ce este un „muncitor transfontalier”? Un emigrant din Africa sau OM, exact ca cei pe care Johannis, Meleșcanu și alți trădători asortați, vor să-i aducă cu sutele de mii în țară. Treziți-vă acum, până nu e prea târziu!

LĂSAȚI UN MESAJ