Subscrisa SAWA S.A. (în insolvență, în insolvency, en procedure collective) cu sediul în Municipiul Cluj-Napoca, Str Decebal, Nr 79 Județul Cluj, tel. 0732920860, e-mail: adriana.rusu@sawa.ro, prin Adriana Rusu, în calitate de administrator special formulăm prezenta:

CERERE DE DREPT LA REPLICĂ

Prin care vă solicităm să ne oferiți un drept la replică vis-avis de informațiile ce au fost publicate pe site-ul dvs. în data de 21.08.2017 prin articolul ,,Cum își bate joc milionarul Gicu Agenor Gânscă de proiectele din Botoșani”, http://gazetadecluj.ro/cum-isi-bate-joc-milionarul-gansca-de-proiectele-din-botosani/ .

Este regretabil faptul că înainte de a publica articolul sus-menționat nu ați solicitat și un punct de vedere al celor menționați în articol, inclusiv subscrisa societate. Vă solicităm ca pe viitor să vă respectați obligații deontologice specifice profesiei dumneavoastră și să solicitați punctul de vedere al persoanelor vizate de către dumneavoastră în cadrul articolelor publicate.

Raportat la afirmațiile dumneavoastră potrivit cărora societatea noastră este cercetată pentru implicarea în cadrul unor livrări intracomunitare de marfă ce ar fi produs prejudicii statului român în valoare de 50.02 milioane lei (aproape întregul prejudiciu total invocat incluzând tranzacții străine de societatea noastră, realizate de către alte societăți), informațiile prezentate sunt incomplete și creează cititorului o imagine negativă asupra subscrisei ce nu este în concordanță cu realitatea.

Cu privire la aceste tranzacţii, SAWA S.A. a fost vizată, în luna ianuarie 2012, de controale inopinate şi amănunţite ale A.N.A.F., efectuate prin Garda Financiară şi prin Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili. Ca urmare a acestor verificări, Garda Financiară a întocmit o Notă de Constatare (seria CJ, nr. 011948 din 16.01.2012) care atestă caracterul legal al livrărilor menţionate.

Un alt control încrucişat, derulat de Ministerele Finanţelor din Ungaria şi România, a confirmat (prin Procesul Verbal 21/01.02.2013) că toate tranzacţiile intracomunitare ale societăţii SAWA din perioada 1 ianuarie 2011 – 31 martie 2011 au fost efectuate în condiţii de legalitate, fără a genera vreo consecinţă negativă asupra bugetului de stat.

Însă, ulterior, un nou control al A.N.A.F., prin Direcţia Regională Antifraudă 6 Oradea, a vizat aceleaşi tranzacţii şi s-a finalizat, în 2015, cu sancţionarea societăţii noastre, prin blocarea conturilor bancare în baza unei decizii de instituire a măsurilor asigurătorii. Față de această masură SAWA S.A. a promovat o contestație la executare, care a facut obiectul dosarului nr. 14103/211/2015. Prin Sentința Civilă nr. 2672/2016 din data de 14.03.2016 Judecătoria Cluj-Napoca a admis contestația formulată, iar la data de 20.04.2017, prin Hotărârea nr. 868/2017 Tribunalul Cluj a respins în mod definitiv apelul formulat de către organele fiscale.

Astfel, instanța de judecată a confirmat faptul că măsurile instituite asupra societății SAWA S.A. sunt nelegale, iar în acest sens reiterăm faptul că toate tranzacţiile intracomunitare ale societăţii SAWA S.A. au fost efectuate cu respectarea prevederilor legale.

Raportat la afirmațiile dumneavoastră ce vizează deschiderea procedurii insolvenței SAWA S.A. subliniem faptul că intrarea societății în stare de insolvență s-a datorat unor factori obiectivi, instituirea măsurilor asigurătorii de către organele fiscale reprezentând un factor decisiv în acest sens, fapt confirmat inclusiv de raportul de cauze realizat de către administratorul judiciar.

Regretăm menţionarea numelui societăţii într-un context defăimător prin informații incomplete ce creează cititorului o imagine negativă asupra subscrisei ce nu este în concordanță cu realitatea și ne reafirmăm deschiderea de a oferi mass-media informaţii complete și detaliate ori de cîte ori este vizată activitatea SAWA S.A..

 

Cu deosebit respect,

SAWA S.A.

Prin administrator special

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.