Elena Udrea, strategii de ultim moment din Costa Rica. Lovitură pentru DNA

244

La ÎCCJ are loc astăzi un nou termen în dosarul Hidroelectrica în care Elena Udrea este acuzată de fapte de corupție. Avocații fostului ministru vor solicita magistraților Curții de Apel Bucuresti să trimită o notă către DNA pentru a afla dacă SRI a avut vreo implicare în ancheta din dosarul Hidroelectrica, anunță Antena3. Procesul va începe la ora 11, rămâne de văzut dacă CAB va accepta solicitarea fostului ministru.

În dosar e vorba de o presupusă mită de 5 milioane de dolari pe care Elena Udrea ar fi pretins-o de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu pentru a-i facilita un contract cu Hidroelectrica.

În vara anului 2010, contractul extrem de profitabil pe care Buzăianu îl avea cu Hidroelectrica, urma să expire, moment în care ar fi apelat la Elena Udrea, pe atunci ministru al dezvoltării şi turismului în guvernul Boc. Avea nevoie de cineva, spun procurorii DNA, care să intervină la Ministerul Economiei, condus la acea vreme de Ion Ariton, astfel încât contractul să fie reînnoit. Elena Udrea ar fi cerut pentru acest serviciu 5 milioane de dolari. Banii i-ar fi primit doi ani mai târziu. O parte din bani, primiți cash, ar fi mers către finanțarea Partidului Democrat Liberal, iar o altă parte i-ar fi primit sub forma unui pachet de acțiuni la o entitate media.

LĂSAȚI UN MESAJ