Fostul rector al UTCN primește disticția DHC de la Universitatea Politehnică București

309

Universitatea Politehnica din Bucureşti va acorda joi titlul academic de Doctor Honoris Causa profesorului Radu Ioan Munteanu de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca pentru contribuţii „excepţionale” la progresul ingineriei, precum şi la dezvoltarea „creativă” a învăţământului profesional tehnic.

Radu Ioan Munteanu este profesor la Facultatea de Inginerie Electrică şi a fost rector al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul UPB, Munteanu este autorul a peste 50 de cărţi şi peste 300 de lucrări ştiinţifice.

Totodată, este coautor la 18 invenţii, a obţinut peste 50 de medalii în concursuri/expoziţii naţionale sau internaţionale şi a fost membru în peste 50 de granturi de cercetare.

Profesorul, care a activat în străinătate în diverse organizaţii, a primit 70 de premii în România şi peste 100 în străinătate.

Radu Ioan Munteanu a coordonat echipe de cercetare cu care a adus medalii de aur de la cele mai importante saloane de inventică din lume: Geneva, Bruxelles, Taipei, Taiwan, Seul, Budapesta, Zagreb, Varşovia, Moscova şi Sevastopol.

LĂSAȚI UN MESAJ