Gafă de proporții a DNA Cluj! Comisarul șef, Sorin Rus de la Poliția Rutieră Cluj a fost ascultat din greșeală timp de trei săptămâni

2516

Sorin Rus, comisar șef la Poliția Rutieră Cluj a avut telefonul ascultat zi de zi, timp de trei săptămâni de către DNA Cluj. Acesta a fost confundat cu David Ciceo, directorul Aeroportului Cluj.

Comisarul șef de la Rutieră a fost ascultat în dosarul fostului președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, în 2014, fiind acuzat de luare de mită. În acest dosar, procurorii DNA au interceptat foarte multe persoane, una dintre acestea fiind comisarul șef Sorin Rus, șeful Poliției Rutiere Cluj, acesta fiind pus sub urmărire fără să aibă vreo legătură cu acuzațiile din dosar, scrie evz.ro. Polițistul nu vorbise niciodată cu Uioreanu sau cu celelalte persoane cercetate și nici nu avea vreo implicare în acel dosar.

Polițistul a fost ascultat timp de trei săptămâni, după care, brusc, procurorul Elena Botezan, fost șef al DNA Cluj, a dispus anularea mandatului de interceptare pe motiv că discuțiile nu au legătură cu dosarul penal. Procurorii credeau că îl urmăresc pe David Ciceo, dar la telefon se vorbea doar de chestiuni de poliție rutieră, cum ar fi planificarea posturilor sau accidente grave.

Contactat de reporterul evz.ro, polițistul Sorin Rus a declarat că nu este surprins de acest abuz al procurorilor DNA. „Înainte de dvs. m-au căutat cei de la Protecție Internă să mă întrebe ce e cu numărul meu printre cele ascultate. I-am trimis la plimbare și le-am sugerat să meargă să îi întrebe pe cei de la DNA, nu pe mine, și asta pentru că eu habar nu aveam, cum nu am nici azi, de ce m-au ascultat”, spune Sorin Rus.

Polițistul susține, ironic, că cei de la DNA Cluj sunt niște adevărați profesioniști, care l-au indus în eroare pe judecătorul care a emis mandatele de ascultare, judecător care nici măcar nu a fost curios să afle adevărul.

4 COMENTARII

  1. A fost ascultat altcineva, fără să aibă legătură cu acuzațiile din dosar. Discuțiile nu au legătură cu dosarul. DECI: Omul este nevinovat, dosarul clasat, politistul avansat, procurorul recompensat, judecatorul inshelat, cititorul derutat, adevarul deturnat, bugetul devalizat. Timpul trece, leafa merge, noi cu drag muncim. La Stat. Stat la Stat nu scoate ochii !

    • Da , și ? E ilegal să fi coleg, prieten, rudă cu vineva ? Asta justifică incompetența, prostia și încălcarea drepturilor omului prin interceptarea fără drept a comunicațiilor iar la final, când te deșteaptă cineva tu ai nicio obligație, cel puțin morală ? Uite unii nu vor să accepte „erori” de genul ăsta și cer tragerea la răspundere penala, normal dacă există, a celor vinovați și concedierea lor, după caz.

  2. Se pare ca functionarii publici basisti de la DNA Cluj mai trebuie schimbati, adica trimisi si prin alte judete! Deja madam Botezan a taiat-o din directie si acum se asculta singura pe la Curtea de Apel! DNA-ul asta asa cum e (ca o hiena pe bani publici) a compromis si continua sa compromita cetateni romani si implicit Justitia Romana! De vreo 8-9 ani buni, DNA-ul face in mod direct si indirect politie politica!

LĂSAȚI UN MESAJ