Consoarta deputatului Adrian Gurzau, Cecilia Petrovan, deține WSC-invest, firmă ce are activități ale centrelor de intermediere telefonică, call center pentru Carpatica Asig cu sediul în Cluj-Napoca pe strada Agricultorilor 1 la parter, unde geamurile sunt opace.

Potrivit surselor, contractul s-a făcut prin presiuni și amenințări din partea deputatului la adresa lui Cristian Roșu, director general al Fondului de Garantare a Asiguraților. Contractul, de un an și câteva luni, este unul supraevaluat de 10.000 euro pe lună, așa se justifică aproape 120.000 de euro.

Call-center-ul soției lui Gurzău, WSC-invest, a avut o cifră de afaceri în 2014 de 167.000 lei și un profit de 94.402 lei, iar în 2015 o cifră de afaceri de 526 077 lei și profit de 7.566. Menționăm că în 2015 firma avea o datorie de peste 1.000.000 de lei.

 

 

Societatea comercială de call-center a cumpărat o fermă zootehnică

Potrivit datelor furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, în perioada septembrie-noiembrie 2014, deputatul, Adrian Gurzău, împreună cu actuala sa soţie, Cecilia Georgiana Petrovan, cu 15 ani mai tânără, au decis să intre în afaceri. Iniţial, Cecilia Georgiana Petrovan a înfiinţat, în data de 17 septembrie 2014, societatea SC VSC Invest SRL- D. Societatea este administrată de aceeaşi Cecilia Petrovan, iar, în 1 octombrie 2015, firma în cauză şi-a deschis două puncte de lucru în două spaţii comerciale amplasate în Strada Agricultorilor, din Cluj-Napoca. În 27 noiembrie 2014, Adrian Gurzău şi Cecilia Georgiana Petrovan au înfiinţat o altă societate, cu acelaşi domeniu de activitate, SC Worldwide Solutions Center SRL, al cărei capital social este împărţit în mod egal de către cei doi soţi. Interesant este faptul că, la patru luni de la înfiinţare, această a doua societate a participat la o licitaţie cu strigare organizată de lichidatorul judiciar clujean Radu Bercean IPURL, pentru vinderea unor active aparţinând fermei zootehnice din comuna Frata, sat Berchieşu, judeţul Cluj, licitând preţul maxim. Ferma în cauză a aparţinut societăţii SC Mara Iza SRL, pentru care Tribunalul Cluj a pronunţat falimentul, în dosarul 1650/2012, prin decizia judecătorului sindic Maria Botiş.

La licitaţie s-au prezentat trei ofertanţi. Un italian, pe nume Morise Roberto, un anume Florin Costinaş din Cluj şi SC Worldwide Solutions Center SRL, reprezentată de administratorul Cecilia Georgiana Petrovan. Lichidatorul a impus un preţ de pornire de… 285.540 de lei, echivalentul a 63.454 euro. Adică sub un euro pentru un metru pătrat.

Înfiinţată cu un capital social de 200 de lei, firma SC Worldwide Solutions SRL, al cărui obiect de activitate este, aşa cum am arătat mai sus, call-center, fără legături cu zootehnia, a avut, potrivit bilanţului contabil depus la Ministerul Finanţelor Publice pe anul 2014, o cifră de afaceri de 24.000 de lei şi un profit de 23.116 lei, potrivit m.jurnalul.ro.

 

 

Adrian Gurzău și Dosarul Carpatica

Parlamentarul este implicat în dosarul Carpatica, în care au fost reținute, luni, trei persoane, inclusiv fosta șefă a Consiliului de Administrație al Carpatica Asig, Angela Toncescu.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 8 aprilie 2015 – 1 noiembrie 2015, între Adrian Gurzău, deputat și administrator în fapt al unei firme, și Angela Toncescu, la momentul respectiv membru, apoi președinte al CA al SC Carpatica Asig Sa, ar fi survenit o înțelegere, în sensul întocmirii unui contract de prestări servicii între firma parlamentarului și societatea de asigurări.

Contractul a fost parafat pe 2 noiembrie 2015. Firma controlată de parlamentarul ex-UNPR trebuia să furnizeze servicii specializate de „relații clienți, info-line, contact center vânzare și marketing”, pe o durată minimă de 5 ani. Pentru primele trei luni, valoarea contractului a fost stabilită la 10.000 de euro plus TVA, urmând ca pentru următoarele 60 de luni valoarea să scadă la 4.000 de euro plus TVA. În total, contractul presupunea plata a 270.000 de euro plus TVA de către societatea de asigurări. „Contractul încheiat a fost păgubos pentru CARPATICA ASIG SA, în contextul în care, la momentul încheierii, societatea de asigurări avea un departament compus din patru angajați ai societății, care desfășurau activități similare, la costuri mult mai scăzute”, se arată în comunicatul DNA.

În schimbul contractului, deputatul Gurzău s-ar fi angajat să-și exercite influența pe care o avea asupra unor membri din conducerea Autorității de Supraveghere Financiară, astfel încât să fie influențat votul din Consiliul ASF pentru urgentarea procedurii de avizare a Angelei Toncescu în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al S.C. CARPATICA ASIG SA și pentru ca aceasta să nu fie sancționată pentru nereguli constatate în activitatea anterioară.

„Totodată, deputatul Gurzău Adrian, prevalându-se de calitatea de demnitar și de membru al Comisiei de cercetare a abuzurilor, corupției și pentru petiții din Camera Deputaților, și-a traficat influența asupra unor membri din conducerea ASF, astfel încât membrii Consiliului AS.F să aprobe prelungirea perioadei de redresare pe bază de plan a SC CARPATICA ASIG SA, deși prin adresa Direcției de supraveghere și control – Sectorul asigurări-reasigurări din 14.07.2015, se propusese Consiliului ASF constatarea stării de insolvență a SC CARPATICA ASIG SA”, mai susțin procurorii.

Vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară Mircea Ursache şi directorul Fondului de Garantare a Asiguraţilor Cristian Roşu au venit luni la DNA, fiind citaţi pentru a fi audiaţi în dosar.

 

 

1 COMENTARIU

  1. OHO, l-au prins si pe asta mic…. Mi-ar fi frica sa ma sustina Boc, asa cum ii sustinea pe Aprostu, pe Guzgau, Elena Urda si altii, sa ne spuna ca sunt extraordinari, cei mai buni, ca dupaia sa mearga toti la parnaie…..
    Doar piticul e curat in Cluj, restul e plin de praf…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.