Guvernul va pune în discuţie şi indemnizaţiile pentru creşterea copilului

81

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat duminică, la Antena 3, că Guvernul va pune în discuţie şi indemnizaţiile pentru creşterea copilului, astfel încât acestea să fie plafonate la un maximum de 1.800 de euro pe lună. Mai mult, susţine ministrul, ar urma ca în aproximativ două săptămâni să fie adoptată o OUG prin care să se reglementeze această problemă.

„Vom intra cu celeritate şi în aceste indemnizaţii. S-au lucrat deja toate variantele, am ajuns la varianta finală, în sensul că vom plafona indemnizaţia la maxim cât există în Europa la ora actuală, adică 1.800 de euro, cât are Germania. Peste 1.800 de euro nu mai poate să ia nimeni”, a spus ministrul Muncii, întrebată despre indemnizaţiile pentru creşterea copilului.

Întrebată când se va rezolva situaţia acestor indemnizaţii, Olguţa Vasilescu a spus că „în maxim două săptămâni vom avea proiectul de OUG”.

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a declarat, pe 28 mai, că, imediat după ce intră în vigoare Legea salarizării, va veni cu proiectul prin care va fi stabilit din nou un plafon pentru indemnizaţia de creştere a copilului. Lia Olguţa Vasilescu a susţinut necesitatea introducerii unui plafon pentru această indemnizaţie. Ea a spus că sunt în lucru trei variante şi că se analizează introducerea unui plafon situat între 5.000 şi 10.000 de lei.

Ministrul Muncii a prezentat atunci şi cuantumul celor mai mari 12 indemnizaţii aflate în plată, de peste 40.000 de lei, cea mai mare fiind de peste 159.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ