Hackerii au furat Game of Thrones

238

Reţeaua de televiziune HBO, a declarat luni, că s-a confruntat cu un incident cibernetic major weekend-ul trecut, care a vizat sustragerea de informaţii din sezonul 7 al serialului „Game of Thrones”, informează Reuters.

Potrivit Entertainment Weekly, sustragerea de informaţii a inclus şi scenariul unui episod nedifuzat al serialului fantasy de mare succes „Game of Thrones”.

Weeekend-ul trecut, un grup de reporteri a primit un e-mail anonim scris de o persoană care pretindea a fi pirat informatic şi care se lăuda cu „cea mai mare scurgere de informaţii din era cibernetică”, punând presiune asupra presei să difuzeze „scurgerea de informaţii” ataşată respectivului e-mail. Respectiva persoană a promis că va oferi un interviu reporterului care va răspândi cel mai mult vestea cu privire la respectivul atac, semnând e-mailul cu deviza „HBO se află în cădere”.

HBO, parte a companiei Time-Warner Inc, a refuzat să comenteze detalii specifice referitoare la informaţiile furate în cursul atacului piraţilor cibernetici.

„Aşa cum majoritatea dintre voi a auzit deja, a avut loc un incident cibernetic îndreptat către companie, care a rezultat în informaţii proprietate a HBO, inclusiv date din programele noastre de televiziune,” a scris preşedintele HBO Richard Plepler într-un mesaj adresat angajaţilor, pe care compania l-a distribuit şi presei.

Compania a refuzat să comenteze asupraq informaţiilor că un episod nedifuzat şi un scenariu s-ar afla printre informaţiile sustrase de piraţii cibernetici, invocând o „investigaţie în curs de desfăşurare” iniţiată de către oamenii legii.

Entertainment Weekly a scris că hackerii ar fi furat 1,5 terabiţi de date şi că ar fi postat deja online episoadele nedifuzate din „Game of Thrones”, „Ballers” şi „Room 104”, alături de un „scenariu” pentru episodul de săptămâna viitoare din serial.

Agenţia de presă Reuters a primit duminică un e-mail de la o persoană care pretindea că a furat informaţii proprietate a HBO, inclusiv din „Game of Thrones.”

LĂSAȚI UN MESAJ