În Cluj-Napoca, locuințele s-au devalorizat cu 42,6% până la un nivel de 862 de euro pe metru pătrat (față de 1.503 de euro pe metru pătrat în mai 2008).

O relativă stabilitate în ultimul an s-a resimțit si în celelalte mari orașe din țară, unde prețurile au oscilat oarecum similar, Indicele Imobiliare.ro înregistrând în prezent valori cu aproximativ 2,5%-3% mai mici pe segmentul vechi, cu o singură excepție, Cluj-Napoca, unde prețurile apartamentelor vechi se mențin în continuare la un nivel ridicat, apropiat de cel înregistrat anul trecut. Pe segmentul apartamentelor noi, scăderile sunt cuprinse între 3% în Constanța și 10% în Cluj-Napoca. Capitala nu s-a abătut de la trend, aici, prețurile apartamentelor noi fiind cu 6,2% mai mici decât în urmă cu 12 luni, în vreme ce cele vechi s-au depreciate cu 2,8%.

Potrivit unei analize realizate de Imobiliare.ro, luând în calcul scăderile de preț consemnate pe piața apartamentelor în ultimii șase ani, cea mai mică depreciere a avut loc în Timișoara. Acest fapt, coroborat cu evoluția prețurilor din ultimele 12 luni, plasează orașul din vestul țării și nu Capitala pe primul loc într-un top al celor mai sigure destinații pentru o achiziție imobiliară. Aici, prețul apartamentelor este în prezent cu 2,3% mai mare decât în urmă cu 12 luni (chiar 3% în cazul apartamentelor vechi cu două camere, cea mai populară categorie la achiziție), spre deosebire de București, Constanța, Brașov sau Cluj-Napoca, unde asistăm în continuare la scăderi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.