Cel mai celebru INFRACTOR din Transilvania PRINS la Cluj

2966

Cunoscut pentru multiplele spargeri din locuințe și talentul cu care bruia până și semnalele SRI-ului, Ioan Duma, zis „Nepotul” a fost reținut de polițiștii clujeni după ce agentul de pază din Leroy Merlin a raportat furtul comis de acesta.  Duma face parte din elita spărgătorilor de locuințe de pe raza județului Cluj.

În trecut, acesta a fost acuzat că i-a spart casa europarlamentarului Daniel Buda, și a executat o pedeapsă de 14 ani de închisoare. Cât a stat închis, Duma s-a perfecționat la maximum. Când a fost prins ultima dată avea o stație mobilă de bruiaj, de bruia și antenele de la SRI. Un om de afaceri din Cluj a plătit 100.000 de lei pentru el, la două victime, pentru a-și retrage plângerile.

„La data de 8 martie, jurul orei 15, un bărbat în vârstă de 52 de ani, din Cluj-Napoca a fost depistat de către polițiști în incinta unui magazin de pe Calea Turzii având asupra lui 18 burghie în valoare de peste 700 de lei, pe care nu le-ar fi achitat la casa de marcat, acestea fiind ascunse pe sub îmbracamintea acestuia. În aceeași zi, inculpatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior arestat preventiv pentru 30 de zile, în urma unei contestații a Parchetului” arată reprezentanții IPJ Cluj. 

De fapt, Duma ar fi fost depistat pe camere de către agentul de pază, care a asteptat ca acesta să treacă de camerele de supraveghere pentru a apela poliția și totodată a-l imobiliza până la sosirea organelor competente. Spărgătorul de locuințe a fost reținut pentru 24 de ore, iar la propunerea parchetului, instanța de fond a respins reținerea acestuia. Însă, procurorii au contestat decizia de fond și într-un final au reușit, invocând istoricul infracțional al lui Nepotul, să îl rețină până săptâmâna trecută.

Pe rolul Judecătoriei Cluj-Napoca există un dosar în care Leroy Merlin s-a constituit parte vătămat. La termenul de propunere prelungire arest preventiv, din 12 aprilie, instanța a decis să respingă revocarea arestului preventiv a inculpatului Ioan Duma. De data aceasta, măsura a fost prelungit pentru  60 de zile, dat fiind că deja a fost trimis în judecată. 

„Respinge cererile de înlocuire şi revocare a măsurii arestării preventive formulate de către inculpatul DUMA IOAN, în nume personal şi prin apărătorul său , ca fiind neîntemeiate. In temeiul art. 348 din N.C.p.p. rap. la art. 207 al. 4 din N.C.p.p. constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive pe care o menţine faţă de inculpatul:DUMA IOAN. Următoarea verificare a legalităţii şi temeiniciei arestării preventive nu poate avea loc mai târziu de data de 11.05.2017. Cheltuielile de judecată rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie in termen de 48 ore de la comunicare” arată magistratul Judecătoriei Cluj-Napoca.

 

LĂSAȚI UN MESAJ