Iranul a interzis predarea limbii engleze în şcoli

42

Regimul de la Teheran a interzis predarea limbii engleze în şcolile primare din Iran, în contextul în care ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem iranian, a afirmat că învăţarea din copilărie a acestei limbi deschide calea unei „invazii culturale” occidentale.

Mehdi Navid-Adham, şeful instituţiei de stat Consiliul Educaţional Superior, a declarat că predarea englezei în şcolile primare guvernamentale şi non-guvernamentale (…) încalcă regulamentele şi legea”, informează site-ul cotidianului Daily Sabah, potrivit mediafax.

„Gânditorii occidentali au spus de mai multe ori că în loc de expansiune colonialistă (…) cea mai bună şi cea mai puţin costisitoare modalitate ar fi fost inculcarea gândirii şi culturii către generaţiile tinere din alte ţări”, a declarat Khamenei într-un discurs.

Un alt motiv pentru această decizie ar putea fi recentele proteste antiguvernamentale şi anticlericale din Iran, despre care mai mulţi lideri de la Teheran au afirmat că sunt orchestrate de ţări străine, în primul rând SUA.