Judecătorii clujeni jonglează cu 14 amânări într-un dosar cu o evaziune de 2,5 milioane de euro

857

Magistrații de la Tribunalul Cluj care judecă dosarul 2525/117/2015, un proces de evaziune fiscală, au administrat din toamna anului trecut și până acum nu mai puțin de 14 amânări.

În dosar este inculpat Dumitraș Cosmin Sebastian care a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală. 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj l-au trimis în judecată, în stare de libertate, pe DUMITRAȘ COSMIN SEBASTIAN, administrator al unei societăți comerciale, la data faptei, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, în formă continuată, 38 acte materiale.
”În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada ianuarie 2008 – februarie 2011, inculpatul Dumitraș Cosmin Sebastian, în calitate de administrator al unei societăți comerciale, în mod repetat, a omis în tot sau în parte, să evidențieze, în actele contabile și în alte documente legale, operațiunile comerciale efectuate (vânzări de autoturisme second hand, achiziționate din țări membre ale Uniunii Europene) și veniturile realizate, producând astfel bugetului de stat un prejudiciu total de 10.552.195,79 lei (echivalent a 2.552.594,21 euro).
Concret, inculpatul nu a evidențiat, colectat, declarat și plătit TVA aferentă operațiunilor comerciale și veniturilor realizate în realitate de către firma pe care o administra.

În cauză, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra a două bunuri imobile ce aparțin inculpatului Dumitraș Cosmin Sebastian.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Cluj, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză”, arată procurorii anticorupție într-un comunicat de presă.

 

Cealaltă condamnare

Numele lui DUMITRAȘ COSMIN SEBASTIAN mai apare în două dosare penale de pe rolul instanțelor de judecată. Unul a fost și finalizat cu o condamnare majorată de Curtea de Apel Cluj față de decizia Judecătorie Cluj-Napoca. Dumitraș Cosmin Sebastian apare ca acționar a două societăți care au fost închise: Seb Construct, cu activitate până în 2011, dar și Fast Seb Auto, firmă care nu a depus niciodată bilanțul la finanțe.

” În temeiul art. 386 CPP schimba incadrarea juridica a faptei pentru care inculpatul DUMITRAS COSMIN SEBASTIAN a fost trimis in judecata prin rechizitoriul Parchetului de pe langa Tribunalul Cluj emis in dosar nr. 1236/P/2013 la data de 14.01.2014 din infractiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având în sânge o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală prev şi ped de art. 87 alin.1 din OUG nr. 195/2002 R in infractiunea de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, prev. de art. 336 alin. 1 CP în conditiile art. 5 CP . În temeiul art. 336 CP cu aplicarea art. 53 lit.c CP si art. 61 CP , art. 5 CP cu referire la Decizia Curtii Constitutionale nr. 265/06.05.2014 în conditiile art. 396 alin.10 CPP condamnă inculpatul DUMITRAS COSMIN SEBASTIAN, la pedeapsa amenzii in cuantum de 3300 lei ( contravaloarea a 60 zile amenda , fiecare in suma de 55 lei )pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având în sânge o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală. În temeiul art. 63 CP atrage atenţia inculpatului cu privire la posibilitatea înlocuirii numărului zilelor-amendă neexecutate cu rea-credinţă cu un număr corespunzător de zile cu închisoare. În temeiul art. 274 alin.1 CPP obligă inculpatul la plata sumei de 480 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei in conformitate cu prevederile art. 410 CPP. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 21.11.2014”, arată magistrații de la Judecătoria Cluj-Napoca în decizia pe fond.

” Admite apelul PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA CLUJ-NAPOCA împotriva sentinţei penale nr. 1356 din 21.11.2014 a Judecătoriei Cluj-Napoca, pe care o desfiinţează în parte, doar cu privire la cuantumul amenzii aplicate inculpatului şi pronunţând o nouă hotărâre în acest sens: În temeiul art. 336 CP cu aplicarea art. 53 lit.c CP si art. 61 CP , art. 5 CP cu referire la Decizia Curtii Constitutionale nr. 265/06.05.2014 în conditiile art. 396 alin.10 CPP condamnă inculpatul D.C.S. la pedeapsa amenzii in cuantum de 7425 lei (contravaloarea a 135 zile amenda , fiecare in suma de 55 lei) pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având în sânge o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală. În temeiul art. 63 CP atrage atenţia inculpatului cu privire la posibilitatea înlocuirii numărului zilelor-amendă neexecutate cu rea-credinţă cu un număr corespunzător de zile cu închisoare. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale atacate. Cheltuielile judiciare suportate de stat în apel rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 19.03.2015”, arată decizia CA Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ