Jurnalist împușcat în timp ce asista la serbarea de Crăciun a fiului său

175

Un jurnalist mexican a murit, marți, după ce a fost împușcat în timp ce participa la petrecerea de Crăciun organziată de școala la care învăța fiul său.

Este al 12-lea jurnalist ucis, în Mexic, în 2017, potrivit Agerpres.

Atacatori necunoscuţi au intrat în şcoală în statul Veracruz şi l-au împuşcat pe Gumaro Perez Aguilando în faţa copiilor şi a părinţilor care asistau la petrecere. Acest stat mexican este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai periculoase pentru jurnalişti.

Guvernatorul statului Veracruz, Miguel Angel Yunes, s-a declarat întristat de „atacul meschin şi laş” şi a ordonat ca familia jurnalistului ucis să beneficieze de protecţie sporită.

Se pare că jurnalistul, în vârstă 35 de ani, fusese ameninţat şi ceruse protecţie în cadrul unui program al guvernului a afirmat Alicia Bremont, directoare a Asociaţiei Jurnaliştilor Independenţi din Acayucan.

Acest nou caz face ca Mexicul să devină ţara cu cele mai numeroase cazuri de asasinat din lume în rândul jurnaliştilor, alături de Siria, potrivit datelor publicate de organizaţia Reporteri fără Frontiere în această săptămână. În raportul său anual privind violenţele comise împotriva jurnaliştilor în lume, organizaţia a anunţat că 12 jurnalişti au fost ucişi în acest an în Siria.

În Mexic, ţară în care se află carteluri puternice ale drogurilor, jurnaliştii care relatează despre subiecte legate de crima organizată sau de corupţia politică devin rapid ţinte.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ