La 77 de ani, făcută KO de un consătean de 79 pentru nucul din livada proprie! Agresorul susţine că el l-a sădit când avea 5 ani!

1263

Amintirile din copilărie devin, uneori, freudian, aproape ucigaşe – generând ieşiri care scapă de sub orice control… Caz incredibil, miercuri 25 octombrie, în localitatea Boian, comuna Ceanu Mare: o văduvă în vârstă de 77 de ani a îndrăznit să culeagă câteva nuci din nucul aflat în livada sa însă a fost ruptă în bătaie de un vecin de 79! Acesta susţine – nici mai mult, nici mai puţin – că vecina a strâns nuci din pomul copilăriei sale, pe care el l-a sădit când avea vârsta de 5 ani, aşa că are exclusivitate pe roadele acestuia!

 

Lelea Maria Hegheş – o femeie micuţă cât o păpuşă, dezarticulată și surdă – este adusă cu grijă, de o nepoată, în faţa cabinetului de consultaţii al I.M.L. Cluj. Bătrâna din Boian, având încheietura mâinii stângi bandajate mărturiseşte, plângând, că nu are pe nimeni pe această lume „decât pe Tatăl Ceresc” şi se simte complet neajutorată împotriva acţiunilor vecinului ei, Vasile, un bărbat în vârstă de 79 de ani. Povesteşte aceasta, printre sughiţuri: „Ieri stăteam la poveşti, la poartă, cu o vecină, şi l-am văzut pe Vasile cum intră în livada mea şi se apucă să culeagă din nucul aflat acolo. Nu i-am zis nimic – fiindcă nu e prima dată când se serveşte cu fructe din livada mea. După ce-a cules şi a plecat acasă m-am dus şi am strâns şi eu patru-cinci nuci, că mi-a făcut poftă. N-a durat un minut şi numa` l-am văzut că năvăleşte peste mine şi – fără să-mi spună ceva – îmi „ţâpă” un pumn în barbă. Am leşinat şi-am căzut pe mâna stângă. M-am învineţit rău şi m-a scos din mâinile lui vecina de la poartă, care a văzut totul şi l-a luat în primire, certându-l. Atunci el i-o zis că numai el are drept să culeagă nuci din nucul ăla pentru că l-a sădit când avea cinci ani, şi nu-i pasă că se află pe terenul meu. Dar eu vă spun că minte: poate l-o fi plantat el, dar era vremea „colectivului” – când livada era la stat – dar după revoluţie mi-am primit-o înapoi, aşa că nu are niciun drept pe nucul ăsta”. În continuare, femeia arată că a anunţat degrabă poliţia şi, după ce-au sosit la faţa locului, oamenii legii au sfătuit-o să se prezinte la I.M.L. Cluj, de unde să-şi scoată certificat şi apoi să se întoarcă la secţia din comună şi să depună plângere împotriva agresorului. „Am venit aici, la Cluj, fiindcă trebuie să fac ceva până nu mă omoară vecinul, în casă. Omul ăsta e afurist tare şi nu are limite, atâtea-mi face. Oricum, tânăra care a văzut totul va veni ca martoră la poliţie şi va confirma şi acolo ce am păţit eu. Îi fac plângere vecinului ca să-l oprească poliţia să facă tot ce vrea în livada mea, mai ales că eu n-am făcut nimănui vreun rău, niciodată”, adaugă bătrâna.

După ce este consultată femeia primeşte un certificat în care i-au fost recomandate două zile de îngrijiri medicale – dar asta doar pentru încheietura, învineţită, a mâinii. Este trimisă de urgenţă la Clinica de Ortopedie, pentru radiografie, urmând ca în cazul în care are fisură sau fractură să se întoarcă pentru a-i fi prelungite zilele de îngrijiri…

“La data de 25 octombrie a.c., o femeie, de 77 de ani, din localitatea Boian, ar fi fost lovită de un vecin, în urma unor neînţelegeri.

În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, faptă prevăzută de Codul penal”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ