Legile justiției, lovitură totală pentru procurori și judecători

847

Noul pachet al legilor justiției, prezentat de deputatul PSD, Florin Iordache, aduce o modificare importantă pentru procurori și judecători.

În cazul unei decizii a unui procuror sau a unui judecător, în urma căreia un cetățean a reușit să întoarcă decizia magistraților și obține despăgubiri din partea statului, Ministerul de Finanțe va acoperi prejudiciul, dar apoi se va îndrepta împotriva judecătorului sau procurorului care a luat decizia greșită.

Până acum, Ministerul de Finanțe avea opțiunea de a se îndrepta împotriva unui judecător sau procuror. De acum încolo va fi obligat să introducă această acțiune.

Au mai existat încercări pentru a impune o astfel de măsură, dar de fiecare dată magistrații s-au opus vehement.

Iată cum se modifică legile justiției la capitolul răspunderii magistraților:

content-image

3 COMENTARII

  1. Pai sa fie lovitura totala si sa raspunda si procurorii cat si judecatorii pentru condamnarile abuzive si neglijenta si sa se invete minte ca de aici inainte sa se gandeasca de mai multe ori pana sa condamne pe cineva,ca in caz contrar vor pleca si ei la mititica.

    • SAU…
      nu vor mai fi intoarceri de solutii chiar si pentru oamenii nevinovati ! pentru ca nici un judecator nuii va face rau altui judecator coleg de-al sau… la asta v-ati gandit ?

LĂSAȚI UN MESAJ