Daniel Don a avut grijă de apropiații săi. Astfel că, Don a desemnat persoanele „ce merită” sau care sunt capabile să lucreze la proiectele europene accesate de AJOFM. El nu a stat pe gânduri și i-a angajat pe șoferul instituție și pe logodnica sa ca și experți în majoritate proiectelor de acest tip.
„Inculpatul Don Daniel a desemnat ca experţi în cvasimajoritatea proiectelor pe inculpatul., în fapt şoferul său personal şi pe numita …, logodnica sa, fără a avea motivaţia expertizei şi competenţelor acestora şi fără ca aceştia să desfăşoare efectiv activităţi: proiectele Combinatul social Câmpia-Turzii, Skills for Jobs, Funcţionarul electronic, Callcem şi ARO- Acces rapid la ocupare şi noul proiect Funcţionarul 2.0.”
Logodnica și șoferul câștigau 9000 de lei!!!!
„Protejații” lui Don aveau venituri ce au surprins-o până și pe directoarea executivă adjunctă a AJOFM, Otillia Niste. Cea din urmă a precizat că veniturile încasate de cei doi erau prea mari.
Este relevantă stupoarea directorului de la AJOFM … care nu putea să înţeleagă cum suma de 9000 lei s-ar putea da lunar unui singur expert, ea înţelegând ba că toţi experţii de la un proiect pot primi 9000 lei lunar, ba că 9000 lei este suma pe care o primeşte un singur expert pentru toată perioada de implementare a proiectului.
Don a încercat să mascheze influența pe care o avea asupra numirii persoanelor ca experți în anumite proiecte prin a delega atribuția de desemnare altor persoane din AJOFM Cluj.
„La acestea se mai adaugă desemnarea pe post de experţi a unor persoane care nu au nicio legătură cu proiectele, de genul inculpatului Aurel Motioc – simplu şofer sau a logodnicei inculpatului, respectiv presupusele persoane desemnate pe criterii politice. Inculpatul susţine că a delegat atribuţiile de desemnare a experţilor altor persoane, dar ce interes ar putea avea acestea să îi desemneze experţi pe şoferul personal şi logodnica inculpatului?” se arată în încheierea penală.