Lovit cu un târnăcop de propriul frate. De asemenea cei doi copii ai victimei au fost nimeriţi în cap cu o ţiglă şi un bec

495

Viaţa turdeanului Florin Kosta, un tânăr de 21 de ani, tată a doi copii pare a fi desprinsă dintr-un film de groază: marţi, 3 ianuarie, acesta s-a ales cu o coastă fracturată, de la o lovitură de târnăcop încasată din partea fratelui său mai mare. Totul, după ce i-a reproşat fratelui său mai mare că i-a săpat un şanţ în locuinţă pentru a-şi lega conducta de apă la mansarda construită, fără aprobare, deasupra locuinţei sale. Acum tânărul se mai confruntă cu o dilemă: în lipsă, fratele i-a sustras şi actul de proprietate asupra casei moştenite de la bunici, aşa că nu-şi mai poate susţine, în instanţă, dreptul de posesie asupra locuinţei.

 

Tânărul aşteaptă tăcut, pe coridoarele I.M.L. Cluj, să fie primit în cabinetul de consultaţii al instituţiei. Mărturiseşte că tocmai s-a externat din Spitalul Municipal Turda după ce a încasat , în coaste, o lovitură de târnăcop de la fratele său mai mare cu cinci ani decât el. Povesteşte acesta: „Marţi după-amiază, pe la orele cinci după amaiză m-am întors acasă şi, spre marea mea surprindere am văzut că fratele meu  a săpat un şanţ în camera noastră, ca să-şi tragă la mansardă conducta de apă. Totul a fost făcut fără voia mea fiindcă noi doi ne aflăm în litigiu de mai mult timp pentru casa în care locuiesc, pe care bunicii – răposaţi între timp – mi-au lăsat-o mie, cu acte în regulă, încă din 2010, dar pe care acesta mi le-a sustras în perioada când eram plecat, la muncă, în Spania. Tot atunci şi-a construit şi mansarda de deasupra locuinţei mele,astfel că la întoarcere m-am trezit în faţa faptului împlinit. Totodată, nici Primăria Turda – căreia i-am sesizat faptul că fratele a construit fără aprobare de la mine, dar şi de la ei – n-a făcut măcar un simplu control ca să constate adevărul celor declarate”.

dscn7921-1

Arată mai departe că i-a cerut din nou, fratelui, să-şi dea jos mansarda şi să acopere şanţul din locuinţa sa, motiv pentru care acesta a avut o criză de furie. Ca urmare, după ce a aruncat în Florin cu ţigle, rănind-o uşor pe fetiţa lui de trei ani, l-a strâns efectiv de gât pe acesta – în timp ce soţia fratelui îl „altoia” cu o bâtă. Apoi a luat târnăcopul cu care săpase şanţul din încăpere şi l-a lovit cu unealta în spate, fracturându-i o coastă, a VII-a după spusele medicilor. „ În continuare, a urcat în pod unde a meşterit ce a meşterit, însă curând a scăpat din mână un bec de 100 de waţi, care a căzut în capul  bebeluşului meu de trei luni, aflat în pătuţul din cameră. Între timp a venit ambulanţa şi ne-a transportat la spital: pe mine, practic desfiinţat, fata sângerând puternic iar bebeluşul cu un cucui în frunte”, povesteşte Kosta. Complet dezorientat, acesta mărturiseşte totodată că habar nu are ce va face de-acum încolo, fiindcă fratele şi familia acestuia – compusă din soţie şi doi copii – i-a acaparat total spaţiul vital şi habar n-are cum să dovedească autorităţilor că el e posesorul de drept al casei rămase de la bunici.  Pe deasupra, la I.M.L. Cluj omul s-a mai trezit cu un pocinog: hârtiile de ieşire din spital nu au fost întocmite corect de către medicii din Turda, astfel că tânărul a fost „afluit” înapoi spre spitalul din care tocmai se externase.

Dezamăgit, înainte de a părăsi incita instituţiei medicale clujene, acesta  ne-a declarat: „În ciuda acestor oprelişti şi greutăţi pe care le întâmpin sunt hotărât să merg până la capăt şi să-l reclam şi la poliţie pe fratele meu, fiindcă obrăznicia lui a depăşit deja orice limită. Şi-n plus, viaţa mea şi a familiei mele e pusă deja serios în pericol de gesturile lui nebuneşti”.

UPDATE:

Joi dimineața la prima oră, tânărul Kosta s-a prezentat la IML Cluj, iar după ce a fost examinat de către legiști, aceștia i-au eliberat un certificat în care îi recomandă 12 zile de îngrijiri medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ