Martin Schulz devine oponentul lui Angela Markel. Deja câștigă în sondaje

76

Social Democrații din Germania l-au desemnat pe președintele parlamentului european, Martin Schulz ca lider. Potrivit datelor oficiale, votul a fost în unaminitate în favoarea neamțului.

Astfel acesta intră în cursa alegerilor din septembrie, candidând împotriva Angelei Merkel.

Este primul vot de acest fel din istoria partidului. Ultimul record dateaza din 1948, cand seful formatiunii a fost ales cu 99,71% din voturile exprimate.

Pe pagina oficială de Facebook, acesta a postat un mesaj simplu prin care a confirmat votul obținut: ”100%”.

„Vrem ca SPD să fie cea mai puternică forţă politică după alegerile federale pentru a putea obţine un mandat să facem această ţară mai bună şi mai corectă şi să oferim oamenilor din această ţară respectul pe care îl merită şi mai vreau, dragi camarazi, să fiu următorul cancelar german”, a adăugat noul lider SPD după ce delegaţii partidului l-au ales drept contracandidatul Angelei Merkel la postul de cancelar la alegerile legislative din 24 septembrie.

De asemenea, un procent de 50% dintre germani l-ar vota cancelar pe social-democratul Martin Schulz în alegerile generale din septembrie dacă ar putea alege în mod direct șeful guvernului, față de 34% câți ar susține-o pe creștin-democrata Angela Merkel, potrivit unui sondaj publicat marți, transmite agenția EFE.

LĂSAȚI UN MESAJ