Merită să renunţi la gaze? Cât costă şi cât consumă o centrală pe peleţi

712
Ce sunt peleţii
Pentru cei cărora domeniul nu le este familiar, vom începe cu definiţia peleţilor din lemn. Aceştia sunt produşi în general din rumeguş şi deşeuri lemnoase, tocate pentru a avea o granulaţie fina, apoi deshidratate pentru a asigura o umiditate scăzută apoi supuse la presiuni înalte. Ca material liant se utilizează doar substanţa proprie a lemnului numită lignin, care după răcirea granulatului acţionează asemenea unui adeziv natural la formarea micilor peleţi. Peleţii obţinuţi sunt de vreo 2-3 ori mai mici decât un dop de sticlă de vin.
Centrale pe peleti. Caldura eficienta- Emisie de noxa minima. Caracteristicile pentru alegerea unei centrale pe peleti.
Odată ce aţi vazut functionand o centrala pe peleţi, este uşor să înţelegeţi de ce îşi doresc oamenii aceste sisteme de încălzit unice şi eficiente ce genereaza o caldură economică şi prietenoasă cu natura, fără corvoada de a pregati lemnul de foc (aceasta o fac fabricantii de peleti), dar cu aceleasi beneficii. Pentru doar câţiva lei/oră, o centrală pe peleţi vă poate furniza căldura necesară şi independenţă faţă de facturile piperate la încălzire (pe gaze sau combustibili lichizi) şi nu emite aproape deloc fum.
Cu  o flexibilitate extraordinară în instalare şi dimensiuni, centralele pe peleţi sunt o alegere sofisticată pentru o caldură convenabilă ce ajută la protejarea mediului şi nu va ruinează bugetul lunar.
Centralele pe peleţi sunt alegerea perfectă pentru oamenii care se confruntă cu facturi uriaşe la încălzire datorită fluctuaţiei costurilor la carburanţi. De fapt centralele pe peleţi sunt instalate adesea în locuinţe ca şi o sursă secundară de caldură, pentru a ajuta la ţinerea sub control a costurilor la încălzire. Motivul este carburantul.
Centralele pe peleţi ard un carburant foarte eficient, produs din deşeuri lemnoase reciclate şi anume  rumeguşul care odinioară reprezenta un deşeu ce era ars, sau putrezea pe câmp. Economia realizată prin utilizarea peleţilor se datorează preţurilor scăzute  la materia primă şi a eficienţei proceselor de fabricaţie, precum şi abilităţii oamenilor de a limita costul carburanţilor pentru un an întreg, procurându-şi carburantul din timp, mai înainte de sezonul rece.
În mod clar, când examinăm  preţurile, produsele din deşeuri şi mediul, Peleţii de lemn sunt de departe cea mai bună soluţie pentru buzunarul dumneavoastră şi mediu. Peleţii oferă o soluţie reală de câştig—câştig pentru dumneavoastră, familia dumneavoastră şi planetă.
Centralele  pe peleţi sunt sisteme de încălzire eficiente pentru casă, mulţumită tehnologiei artizanale care ajută la controlarea raportului de combustibil—aer  din interiorul centralei şi asigură arderea aproape perfectă a combustibilului. Această tehnologie ajută la generarea celei mai mici cantităţi de fum de lemn, făcând din centralele pe peleţi produsele cu cele mai scăzute emisii de noxe dintre centralele pe combustibili solizi disponibile şi o alegere răspândită în zonele unde calitatea aerului  este o problemă. În plus, cenuşa rezultată poate fi utilizată ca şi îngrăşământ foarte bun pentru gradină.
Peleţii de lemn sunt produşi de companii autohtone. Prin urmare sunt independente faţă de piaţa mondială a petrolului şi gazelor, iar preţul lor a început să scadă spre deosebire de ceilalţi combustibili fosili. Peleţii sunt siguri în exploatare şi pot fi transportaţi fără probleme. Nu există pericole de felul scurgerilor sau accidentelor de forare, rafinare sau transportul petrolului şi gazelor (cu cisterne, conducte, etc). Se crează noi locuri de muncă în comunităţile locale.
Dacă urmăriţi raporturile ştiintifice actuale, creşterea temperaturii provocată de om îşi are originea în arderea combustibililor fosili: petrol, gaz şi cărbune. Deoarece  emisiile de CO2 împreună cu alte gaze degajate prin arderea lor, absorb lumina soarelui şi reduc reflexia căldurii în spaţiu. Acest efect este comparabil cu cel dintr-o seră—de aceea se mai numeşte efect de seră.
Puteţi contribui la reducerea acestui efect de seră arzând cât mai puţin combustibili fosili de forma: petrol, gaze şi cărbuni. Încălzirea cu peleţi nu măreşte conţinutul de CO2 din atmosferă. Prin ardere, peleţii şi lemnul eliberează doar cantitatea de CO2  pe care a absorbit-o copacul în procesul de creştere. Nu contează dacă lemnul arde sau putrezeşte. Cantitatea de CO2 eliberată în ambele cazuri este aceeaşi.
seminee-edilkamin-ottawa-647
ALEGEREA UNEI CENTRALE PE PELEŢI
Asemenea multor accesorii, este important să petreceţi timp pentru a alege centrala potrivită nevoilor dumneavoastră. Mai înainte de a lua decizia finală, vizitati un vânzător de specialitate pentru un sfat calificat. Un vânzător de specialitate este un expert  în centrale pe peleţi. El/ea poate să vă asigure instalarea în siguranţă de către un instalator profesionist. Vânzătorii de specialitate sunt de asemenea cea mai bună sursă de informaţii despre cum să folosiţi corect o centrală pe peleţi şi ce este necesar   pentru o întreţinere corespunzătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ