Mesajul Danei Girbovan de Ziua Justitiei: Gandurile noastre trebuie sa se indrepte spre oameni…

59

Liderul UNJR, Dana Girbovan s-a exprimat pe pagina personala cu privire la responsabilitatea celor patru meserii vitale in domeniul justitiei:procuror, judecator, grefier si avocat. Mesajul vine ca urmare a celebrării Ziua Justitiei.

”Ziua Justitiei este o buna oportunitate pentru toti profesionistii si practicienii dreptului sa ne reamintim despre rolul si datoria ce revine fiecaruia dintre noi in infaptuirea justitiei, fie ca suntem judecatori, procurori, grefieri sau avocati.

Gandurile noastre trebuie sa se indrepte spre oameni, spre cei ce isi cauta dreptatea in salile de judecata si spre cei din afara lor, care asteapta ca justitia sa asigure dreptate in societate.

Azi e bine sa ne reamintim cat de spinos e drumul ce trebuie sa il parcurga un om in cautarea justitiei/dreptatii si sa incercam fiecare sa ne indeplinim misiunea cu profesionalism, intelepciune, smerenie, respect fata de oameni si multa credinta. Sa ne admitem, macar in gand, fiecare greselile, pentru a le putea evita si repara pe viitor.

M-a marcat un pasaj dintr-o carte citita acum ceva vreme si cred ca Ziua Justitiei e momentul cel mai potrivit pentru reamintirea lui.

Edictarea si aplicarea legii trebuie facuta “fara sa se indeparteze nici un moment de la respectul demnitatii umane si principiul umanitatii, de la drepturile individului si bunastarea societatii, de la maretia dreptului si atributul divin al clementei”.

Sau, cum s-ar mai spune, „legea e facuta pentru om, nu omul pentru lege”.

La multi ani, curaj si putere in infaptuirea justitiei tuturor profesionistilor dreptului din Romania!” a scris Dana Girbovan pe Facebook.

Loading...