Ministrul Justiției așteaptă un raport complet de la DNA, DIICOT și structurile din teritoriu

65

Ministrul Justiţiei a declarat, joi seară, că, în luna februarie, va prezenta în Parlament un raport complet pe baza datelor primite de la Ministerul Public, Tudorel Toader precizând că DNA este parțial eficientă, parţial nu, referindu-se, printre altele, la achitări.

Tudorel Toader a declarat că, potrivit legii, în luna februrie trebuie să primească un raport privind activitatea de la Ministerul Public, cu cele trei componente ale sale – DNA, DIICOT și structurile din teritoriu – raport pe care îl va prezenta apoi Parlamentului.

„Legea spune că în luna februarie trebuie să le primesc. Cum le-am primit, stabilesc cu președinții celor două camere reunirea Camerelor în plen și mă voi duce să prezint. Astfel, îmi îndeplinesc obligația din legea 304, care spune că în februarie în fiecare an trebuie să primesc un raport de la Ministerul Public, să mă duc în plenul Parlamentului să-l prezint parlamentarilor și românilor – activitățile desfășurate de cărte cei 2.650 de procurori din România”, a declarat ministrul Justiției, la TVR1.

Tudorel Toader a reiterat ideea potrivit căreia decizia privind revocarea șefei DNA aparține șefului statului.

Solicitat să comenteze dacă activitatea DNA a fost eficientă, Tudorel Toader a declarat: „În parte da, în parte nu”.

„În partea unde vedeţi achitări, în partea unde vedeţi că se începe urmărirea penală faţă de unul şi după aia un an, doi ani, 7 nu se face nimic, în partea în care vedeţi condamnări şi suntem obligaţi de la CEDO şi plătim de aici. În multe părți. Eu am spus public și repet că părţile bune nu le justifică pe cele rele”, a concluzionat ministrul Justiției.

LĂSAȚI UN MESAJ