O dieta benefica pentru organism presupune nu numai sa fii atent la ce mananci, ci sa si renunti la bauturile care incurajeaza un stil de viata nesanatos. Dintre acestea, sucurile cu zaharuri si coloranti artificiali adaugati sunt cele mai nocive. Pe langa faptul ca declanseaza o crestere brusca a glucozei in sange, acest tip de produs favorizeaza ingrasarea, intrucat carbohidratii se absorb cu prioritate, in detrimentul altor substante la fel de importante pentru nutritie.

 

Utilitatea unui storcator de fructe in bucatarie

Cu ajutorul unui astfel de aparat, ai garantia ca vei consuma preparate complet naturale, abia stoarse, cand enzimele si vitaminele pe care le contin nu au avut timp sa se degradeze. Te avertizam deja ca un suc din comert, pe care il cumperi imbuteliat, nu mai are vreo valoare nutritiva benefica, fiind plin de calorii goale.

 

De care sa cumperi

Trebuie sa decizi daca vei achizitiona un model cu stoarcere la rece sau unul centrifugal. Consideram important ca dispozitivul sa iti furnizeze, mai presus de orice, suc de calitate si sa il poata obtine din orice ingredient, asa ca, urmand aceasta regula, putem spune ca cele mai performante modele raman produsele cu presare la rece(ax melcat).

Pe piata gasesti si modele cu sita si centrifugare, care obtin lichidul mult mai rapid. Totusi, sucul astfel preparat nu are aceeasi calitate ca in primul caz, intrucat  este prelucrat la temperaturi care ajung sa creasca si astfel nu mai contine toate enzimele benefice, acestea descompunandu-se rapid. Indiferent ce varianta alegi, recomandam consumul sucurilor imediat ce au fost stoarse.

 

Storcator sau blender

Daca vrei sa beneficiezi si de o cantitate mare de fibre in dieta, atunci vei prefera varianta blenderului, intrucat acesta iti permite sa consumi si pulpa fructelor, sucul(smoothie-ul) este mai consistent si mai satios, iar nivelul de zahar din sange nu va creste brusc la ingerare.

 

Cat costa un storcator de fructe bun

Preturile mai mici o sa le observi la produsele cu tehnologie de stoarcere centrifugala (in medie), variind de la 30 de euro, la 300 de euro. Cu toate acestea, piata online demonstreaza ca poti gasi si modele cu melc foarte ieftine si performante, cotate incepand cu 200 de lei, deci foarte accesibile pentru consumatorii care doresc cea mai buna tehnologie de stoarcere.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.