„Noaptea ca hoții”, varianta americană

58

Ambasada Rusiei în Washington acuză SUA că oficiali americani au pătruns clandestin în Consulatul General Rus din San Francisco în ziua de luni, o înregistrare fiind făcută publică.
Heather Nauert, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, a declarat presei după ce înregistrarea a fost făcută publică că oficialii americani ”au întreprins un tur” al facilităților diplomatice ruse în ultimele două zile, descriind acțiunile lor drept o ”vizionare”.
Nauert a precizat de asemenea că partea americană nu a ”spart încuietorile” facilităților diplomatice ruse din San Francisco.
După comunicatul lui Nauert, a urmat replica ambasadei Rusiei: ”În această privință am dori să atragem atenția tuturor și în mod special doamnei Nauert, asupra următoarei probe video care demonstrează clar că oficialii americani au pătruns clandestin în clădirile noastre. Iar ceea ce a fost catalogat ca fiind ”o vizionare” a durat o noapte întreagă”.

Ministerul rus de Externe și-a exprimat protestul față de ceea ce a descris drept ”ultimul act ostil al SUA”: ”Ne rezervăm dreptul de a răspunde. Reciprocitatea a fost mereu un principiu fundamental al diplomației. După cum observăm, intrând clandestin în birourile noastre, americanii au acceptat posibilitatea unui tratament similar din partea birourilor reprezentative în Rusia”.

Sursa: cotidianul.ro.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ