Nou val de schimbări în mai multe secţii de poliţie ale IPJ Cluj

829

Politistii  de pe raza judeţului nostru şi-au depus dosarele pentru examene de definitivare pe funcţii de conducere în diferite secţii de poliţie. Pentru a afla despre recentele modificări din instituţie, Gazeta de Cluj a formulat o cerere în baza legii 544/2001 cerând informaţii despre cei ce au obţinut în urma concursurilor care au avut loc în ultimele 30 de zile la Cluj.
Primăvara acestui an a reuşit să aducă schimbări în câteva secţii de poliţie din judeţul Cluj, proceduri ce sunt în continuare demarate pentru -spunem noi- o schimbare de mare nevoie. Potrivit procedurii, agenţii interesaţi au putut concura în vederea obţinerii unor funcţii în conducere la diferite puncte ale IPJ Cluj.

Potrivit datelor oficiale obţinute de Gazeta de Cluj, imediat după începerea anului poliţiştii s-au pregătit de participarea la concursuri pentru diferite posturi disponibile în secţiile din judeţ. Cu toate că anul nu s-a încheiat, iar instituţia în cauză anunţă că vor exista şi alte poziţii disponibile în viitorul apropiat, în ultimele două luni zece comisari şi un subcomisar au trecut cu brio probele reuşind să dobândească funcţii în conducerea mai multor departamente şi secţii aferente Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

„În intervalul menţionat în solicitarea dumneavoastră, respectiv ultimele 30 de zile, au survenit următoarele schimbări de conducere în cadrul secţiilor de poliţie din judeţul Cluj: şef Secţie 5 Poliţie a devenit Augustin Sălăjan, şef secţie 6 Poliţie a devenit subcomisarul Ovidiu Purcel, iar la Secţia 7 este titular pe funcţia de şef subcomisarul Adrian Mircea Nicoară” arată cei de la IPJ Cluj în răspunsul la solicitare.

Şi în teritoriu s-au făcut schimbări  pe postul de adjunct în Poliţia Municipiului Dej şi Poliţia Municipiului Câmpia Turzii.

În prima situaţie, comisarul Dan Ioan Câmpan a fost împuternicit pe această funcţie până la organizarea unui concurs de definitivare pe post. Câmpan venea de la Poliţia Rurală Dej şi a primit atribuţiile provizorii la începutul acestei luni.

La Câmpia Turzii adjunct este reconfirmat Vasile Sebastian Rus.

Gazeta de Cluj va încerca să ţină pasul cu ”puţinele” pensionări cu cântec din cadrul IPJ Cluj, dar şi cu numirile sau dobândirea funcţiilor executive din teritoriu. Până atunci, aşteptăm transparenţă în publicarea declaraţiilor de avere a celor menţionaţi mai sus, să scăpăm de îndoiala că n-ar fi ”băieţi buni” şi totodată îi sfătuim să fie mai incoruptibili decât colegii lor din dosarul ”Şpăgarii de la Rutieră” care se află pe rolul Tribunalului Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ