Nu baţi aşa nici un câine! La Dej, un şofer de pe o autoutilitară a rupt în bătaie o femeie care căuta prin gunoaie!

208

Sub masca aşa-zisei corectitudini şi a simţului curăţeniei, un şofer de pe o autoutilitară de gunoi din Dej a distrus în bătaie, cu un levier, o biată femeie care aduna din tomberoane pâine pentru porci. Incidentul s-a petrecut la data de 20 februarie în Dej-Triaj, însă datorită durităţii bătăii încasate femeia a reuşit abia după o săptămână să se ridice din pat şi să se prezinte la I.M.L. Cluj. Marţi, aceasta a depus plângere la Poliţia Municipiului Dej şi deşi nu a putut da autorităților numele şoferului, speră ca poliţiştii să-l identifice pe agresor şi să-i facă dreptate.

 

Nebănuite sunt căile Domnului. Dorina Cheresi – până nu demult o femeie frumoasă, muncitoare şi puternică, însă de o perioadă de timp bolnavă de depresie, după ce soţul i-a fost aruncat în puşcărie – păşeşte cu greutate în coridorul I.M.L. Cluj. Mărturiseşte că de la arestarea soţului ei, condamnat pentru 11 luni pentru că a lovit un cunoscut, s-a prăbuşit complet din punct de vedere psihic şi a ajuns să  nu mai fie în stare să muncească pentru a-şi întreţine cei doi copii care stau cu ea. Arată că mai are doi, însă aceştia sunt aşezaţi la casele lor şi, din fericire, nu le mai poartă grija. Însă un incident dramatic a aruncat-o în braţele disperării, luni 20 februarie. Povesteşte aceasta, răvăşită: „Adunam coji de pâine dintr-un tomberon din Dej-Triaj, pentru cei doi porci ai familiei, când brusc a apărut şoferul maşinii de colectat gunoaiele şi m-a acuzat că le împiedic munca. Apoi, a fugit până-n maşină şi a scos un levier, cu care m-a tocat mărunt, sub ochii colegilor. În tot acest timp mă înjura ca la uşa cortului, folosind cuvintele cele mai murdare. Apoi, ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic, a urcat în maşină şi după ce gunoierii au încărcat gunoiul a pornit mai departe. Nu-l cunosc, nu l-am văzut în viaţa mea, însă ştiu că este de la firma de salubritate care are birourile lângă parcul oraşului şi asta le voi spune şi poliţiştilor când voi face plângere penală împotriva individului. Cred că omul pur e pur şi simplu un sadic obişnuit să facă astfel de lucruri, ca să se descarce – altfel nu m-ar fi bătut atât de profesionist, fără să clipească, în ciuda ţipetelor mele. Vă rog să mă credeţi, am un vecin care a făcut puşcărie pentru că a bătut un câine – dar ăsta m-a bătut mai rău decât a bătut vecinul câinele respectiv”! Arată de asemenea că a reuşit abia luni, 27 februarie să se ridice din pat şi să se deplaseze, cu greutate la I.M.L. Cluj pentru a-şi scoate certificat medico-legal. Femeia este curând examinată de către medici, care-i recomandă o săptămână de îngrijiri medicale. Apoi şchiopătând se retrage, nu înainte de a-mi oferi numărul său de telefon pentru a comunica pe seama evoluţiei cazului.

Apelată, a doua zi, femeia ne-a mărturisit că s-a prezentat la Poliţia Municipiului Dej şi a făcut plângere penală împotriva bătăuşului iar cazul său a fost luat deja în atenţie de către poliţişti şi un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dej.

LĂSAȚI UN MESAJ